Τουρκία: 137 εντάλματα σύλληψης εναντίον υπόπτων για συμμετοχή στο κίνημα Γκιουλέν

Τουρκία: 137 εντάλματα σύλληψης εναντίον υπόπτων για συμμετοχή στο κίνημα Γκιουλέν Facebook Twitter
EPA
0

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης κατά 137 προσώπων, συνεχίζοντας τις διώξεις κατά στελεχών του γκιουλενικού κινήματος.

Κατά την Άγκυρα, το γκιουλενικό κίνημα, ευθύνεται για το αποτραπέν πραξικόπημα του 2016. Την έκδοση ενταλμάτων ανακοίνωσε η εισαγγελία της πρωτεύουσας και μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Ο εισαγγελέας της Άγκυρας εξέδωσε εντάλματα κατά 35 υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, 10 εκ των οποίων εν υπηρεσία, ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα κατά άλλων 42 προσώπων, ενώ αυτός του Ικονίου εναντίων άλλων 60 στρατιωτικών, μεταδίδει το πρακτορείο Αναντολού.

Λίγο πριν το μεσημέρι, 22 από τους κατηγορουμένους είχαν συλληφθεί ήδη στο Ικόνιο, προσθέτει το πρακτορείο.

Και οι 137 κατηγορούνται για σχέσεις με το κίνημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια, και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί πως οργάνωσε το πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έκτοτε, πολλές δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται ως συμμέτοχοι του κινήματος, ενώ πάνω από 140.000 δημόσιοι λειτουργοί έχουν απολυθεί, ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Εν αναμονή της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη του Άντριου

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Σήμερα η μεγαλύτερη συγκέντρωση της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη Άντριου

Ένα από τα ζητήματα που εξακολουθεί να ταλανίζει τους ηγέτες της Κοινοπολιτείας είναι το αν Άντριου θα παραμείνει στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου
THE LIFO TEAM