Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα Facebook Twitter
Αίτνα/ Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Ένας 55χρονος Αμερικανός τουρίστας πέθανε μετά από αδιαθεσία κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στη νότια πλευρά της Αίτνας, στη Σικελία, ανακοίνωσε η υπηρεσία ορεινής διάσωσης της Ιταλίας την Παρασκευή.

Οι διασώστες δήλωσαν ότι η αιτία της αδιαθεσίας του παραμένει άγνωστη, αλλά προειδοποίησαν για τον κίνδυνο υψηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με την υγρασία, που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για τους τουρίστες που συνήθως δεν έχουν ειδική προετοιμασία για τέτοιες εκδρομές.

Μετά την ειδοποίηση το απόγευμα της Πέμπτης, η ομάδα ορεινής διάσωσης και ένα ελικόπτερο έφτασαν στον άνδρα σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Οι προσπάθειες να τον αναζωογονήσουν ήταν ανεπιτυχείς και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο σημείο πριν η σορός του μεταφερθεί στην πλησιέστερη υπηρεσία για μεταφορά στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, δήλωσαν οι διασώστες.

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου», δήλωσε ο Αλφίο Φεράρα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ορεινής διάσωσης.

«Συχνά συμφωνούν να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκδρομές που φτάνουν τα 2.000-2.300 μέτρα  υψόμετρο, αφού έχουν περάσει την ημέρα στην παραλία», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη, οι θερμοκρασίες στην Αίτνα εκτιμήθηκαν μεταξύ 25 και 28 βαθμών Κελσίου δήλωσε ο Φεράρα. Οι ιταλικές αρχές είχαν κηρύξει κόκκινο συναγερμό σε επτά πόλεις την Πέμπτη, κυρίως στα κεντρικά μέρη της χώρας.

Οι συνθήκες καύσωνα επιδεινώνονται από την υγρασία και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τόσο υγιή άτομα όσο και άτομα με προβλήματα υγείας, προειδοποίησαν.

Η Αίτνα, το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση της δραστηριότητας την περασμένη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από ABC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Διεθνή / Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Ο Άλεν εμφανίστηκε διαδικτυακά σε πάνελ που παρουσίασε ο Ρώσος σκηνοθέτης Φιόντορ Μπονταρτσούκ, στενός πολιτικός σύμμαχος του Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Διεθνή / Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Ο Τσαρλς Κούσνερ, εβραϊκής καταγωγής και πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ, δημοσίευσε ανοικτή επιστολή ου απευθύνεται προσωπικά στον Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους «τροφοδοτούν τη βία»
LIFO NEWSROOM
Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Διεθνή / Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού και νυν πρέσβης στο Λονδίνο, θεωρείται ο μόνος που μπορεί να απειλήσει πολιτικά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Οι μυστικές κινήσεις του, οι επαφές με Δύση και ΗΠΑ και τα σενάρια διαδοχής
LIFO NEWSROOM