Τουλάχιστον ένας νεκρός και έξι τραυματίες σε ταραχές στο Ιράν

Τουλάχιστον ένας νεκρός και έξι τραυματίες σε ταραχές στο Ιράν Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην πόλη Καζερούν του νότιου Ιράν όταν διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αστυνομικό τμήμα, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή τουλάχιστον άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης τοπικών αξιωματούχων να συγχωνεύσουν ορισμένες συνοικίες του Καζερούν σε μια νέα πόλη, ανέφερε το Fars.

Η κυβέρνηση του Ιράν θέλει να αποφύγει μια επανάληψη της αναταραχής του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν πολλοί κάτοικοι οργάνωσαν διαδηλώσεις σε 80 μικρές και μεγάλες πόλεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κακές συνθήκες διαβίωσης.

Ορισμένοι μάλιστα τότε ζήτησαν την παραίτηση των σιιτών κληρικών ηγετών.

Το πρακτορείο Tasnim από την πλευρά του, μετέδωσε μια ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών που καλεί τους σώφρονες ανθρώπους του Καζερούν να είναι σε εγρήγορση ενάντια στις δολοπλοκίες αντιπολιτευόμενων ομάδων και εχθρών του Ιράν.

Ένας ντόπιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η κατάσταση στο Καζερούν είναι υπό έλεγχο αλλά υπάρχουν ακόμη σποραδικές διαμαρτυρίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.

Το Fars από την άλλη διέψευσε ως ψευδείς και υπερβολικές τις αναφορές ορισμένων οργανώσεων της αντιπολίτευσης ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι δεκάδες έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με το Tasnim, ειρηνικές διαδηλώσεις γίνονται εδώ και εβδομάδες με αφορμή την απόφαση για τη διοικητική διαίρεση του Καζερούν, μιας πόλης που απέχει 900 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης.

Οι διαμαρτυρίες έληξαν αφού οι αρχές υποσχέθηκαν να σταματήσουν τις αλλαγές στον χάρτη της πόλης. Αλλά οι άνθρωποι είναι αναστατωμένοι καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την απόφασή της για τη διαίρεση της πόλης, ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM