KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Τον Σεπτέμβριο θα εξεταστεί η έφεση του Δανού εφευρέτη - Επιμένει ότι δεν σκότωσε τη Σουηδή δημοσιογράφο

Τον Σεπτέμβριο θα εξεταστεί η έφεση του Δανού εφευρέτη - Επιμένει ότι δεν σκότωσε τη Σουηδή δημοσιογράφο Facebook Twitter
EPA
0

Δανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι η έφεση που άσκησε ο εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν επί της ποινής ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε για τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα, η έφεση θα εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Κοπεγχάγη και προβλέπονται τρεις ημέρες ακροαματικής διαδικασίας: στις 5, στις 12 και στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο συνήγορος του Μάντσεν δηλώνει ότι ο πελάτης του εξακολουθεί να αρνείται ότι δολοφόνησε την 30χρονη Κιμ Βαλ.

Ο Μάντσεν κρίθηκε ένοχος στις 25 Απριλίου για τη δολοφονία, τη σεξουαλική επίθεση και τον ακρωτηριασμό της Βαλ.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της Βαλ οφείλεται σε ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του.

Το πρωτοδικείο της Κοπεγχάγης έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 47χρονο Μάντσεν και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Η Βαλ είχε επισκεφθεί τον Μάντσεν στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του στο λιμάνι της Κοπεγχάγης τον Αύγουστο του 2017 για να του πάρει συνέντευξη.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Μάντσεν στις 11 Αυγούστου του περασμένου χρόνου όταν βγήκε στη στεριά χωρίς την Βαλ.

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου.

Ο 47χρονος Δανός διασώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, η αστυνομία ταυτοποίησε τον ακέφαλο κορμό της Βαλ, ο οποίος ξεβράστηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, ενώ τις επόμενες ημέρες οι αρχές εντόπισαν τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του θύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΙΣΡΑΗΛ ΜΚΟ

Διεθνή / Το Ισραήλ απαγορεύει την πρόσβαση 37 ΜΚΟ στη Γάζα

«Οι οργανώσεις που δεν σεβάστηκαν τους κανόνες που αφορούν την ασφάλεια και τη διαφάνεια θα δουν τις άδειές τους να αναστέλλονται», αναφέρει το ισραηλινό υπουργείο Διασποράς και Καταπολέμησης του Αντισημιτισμού
THE LIFO TEAM