The Times: Τούρκοι φύλακες σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορα- μεταξύ αυτών και παιδιά

The Times: Τούρκοι φύλακες σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορα- μεταξύ αυτών και παιδιά Facebook Twitter
0

Οι συνοριοφύλακες στην Τουρκία πυροβολούν και σκοτώνουν πρόσφυγες καθώς οι τελευταίοι προσπαθούν να περάσουν στη χώρα στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, μεταδίδουν οι Times.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό τους δημοσίευμα, οι φύλακες τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν σκοτώσει 16 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Βέβαια, αξιωματούχος στην υποστηριζόμενη από τους Βρετανούς Ελεύθερη Συριακή Αστυνομία και ένας Σύρος παράνομος διακινητής που ζει στην Τουρκία σχολίασαν πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος. 

 

Η εφημερίδα αναφέρει πως ενδεικτικά πως στις 6 Φεβρουαρίου ένας άνδρας με το παιδί του σκοτώθηκαν στο Ras alAin, κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας και άλλοι δύο πρόσφυγες έπεσαν νεκροί στις 5 Μαρτίου στο Guvveci, πάλι κοντά στα σύνορα. 

 

"Και πάλι οι πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα αλλά είτε σκοτώνονται είτε συλλαμβάνονται" ανέφερε ο Σύρος διακινητής. 

 

Η Τουρκία χαρακτηρίζεται ως "ασφαλής τρίτη χώρα" και οι πρόσφυγες μπορούν να επιστρέφουν εκεί χωρίς να φοβούνται διώξεις, αλλά αυτοί οι θάνατοι ρίχνουν ακόμη βαρύτερη σκιά στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, σχολιάζει η εφημερίδα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM