Times: Ρώσοι μισθοφόροι στο Κίεβο διατάχθηκαν να σκοτώσουν τον Ζελένσκι

Times: Ρώσοι μισθοφόροι στο Κίεβο διατάχθηκαν να σκοτώσουν τον Ζελένσκι Facebook Twitter
0

Ρώσοι μισθοφόροι επιχειρούν στον Κίεβο, με εντολή από το Κρεμλίνο να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, μεταδίδουν οι Times του Λονδίνου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περισσότεροι από 400 μισθοφόροι βρίσκονται στο Κίεβο με αποστολή να σκοτώσουν τον 44χρονο πολιτικό και να προετοιμάσουν το έδαφος για την ανάληψη ελέγχου από τη Ρωσία. 

Η διαβόητη ομάδα μισθοφόρων Wagner Group «που διοικείται από τους κοντινότερους συμμάχους του Πούτιν» μετέφερε μισθοφόρους από την Αφρική πριν πέντε εβδομάδες, με εντολή να εξολοθρεύσουν την κεφαλή της κυβέρνησης, με αντάλλαγμα πλουσιοπάροχη αμοιβή, σημειώνουν οι Times.

Πληροφορίες για την αποστολή τους διέρρευσαν προς την ουκρανική κυβέρνηση το πρωί του Σαββάτου, και λίγες ώρες αργότερα το Κίεβο κήρυξε αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας για 36 ώρες, για να βρεθούν οι σαμποτέρ, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι θα αντιμετωπίζονται ως «πράκτορες του Κρεμλίνου» με κίνδυνο να εξουδετερωθούν, σε περίπτωση που βγουν από τα σπίτια τους. 

Νωρίτερα, η Washington Post μετέδωσε πως η Λευκορωσία ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας την ρωσική εισβολή. Η ανάπτυξη των στρατευμάτων ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται η εφημερίδα.  «Είναι πολύ ξεκάθαρο πως το Μινσκ είναι πλέον επέκταση του Κρεμλίνου», δήλωσε η ίδια πηγή, που μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας. 

 

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και έχει επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να στρατοπεδεύσουν στη Λευκορωσία, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αν η Λευκορωσία εισβάλει στο πλευρό της Ρωσίας, «θα περιπλέξει σημαντικά τις διαβουλεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» που τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει να κάνουν στα ουκρανικά σύνορα με τη Λευκορωσία. 

 

Χθες, και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Andriy Zagorodnyuk, δήλωσε πως η Λευκορωσία σκοπεύει να κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε ο Guardian και ο Luke Harding από την πόλη Λβιβ. 

«Η Δημοκρατία της Λευκορωσίας είναι πάρα πολύ πιθανό να συμμαχήσει με τη Ρωσία στον πόλεμο απέναντι στην Ουκρανία. Υπάρχει η πληροφορία πως αλεξιπτωτιστές από τη Λευκορωσία επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνα για να εισβάλουν στην Ουκρανία. Είναι μία φρικτή εξέλιξη που περιλαμβάνει μία χώρα που μέχρι πρόσφατα ήταν σημαντική «φίλη» της Ουκρανίας, μια χώρα της οποίας ο λαός πάντα υπολόγιζε την Ουκρανία ως αδελφικό κράτος. Η Ουκρανία και η Λευκορωσία δεν έχουν ποτέ πολεμήσει μεταξύ τους στους αιώνες της ιστορίας τους. Πιστεύουμε ότι μοναδικός λόγος για αυτή την απόφαση (σ.σ την πιθανή κήρυξη πολέμου) είναι η προσωπική απαίτηση του προέδρου της Ρωσίας»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Διεθνή / «Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ενηλικιώνονται χωρίς βασικά εμβόλια λόγω της διστακτικότητας των γονιών τους - Η ιστορία της Λέισι Μάντισον αποκαλύπτει τους κινδύνους, τις επιπτώσεις και τη σημασία της εμπιστοσύνης στην επιστήμη
LIFO NEWSROOM
BBC: Η Γαλλία σε νέα πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Διεθνή / Γαλλία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Ο Γάλλος πρόεδρος παρά την παραίτησή του Σεμπαστιάν Λεκορνί, του έδωσε προθεσμία 48 ωρών, για να να επιτευχθεί συμφωνία με τα κόμματα για ένα «σχέδιο σταθερότητας» για τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

«Μπορώ να τα καταφέρω χωρίς σχεδόν κανέναν, εκτός από τον Μάικλ» φέρεται να είχε πει κάποτε για τον συνεργάτη του, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά από οικονομικό κάνδαλο
LIFO NEWSROOM
Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Διεθνή / Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε εκατοντάδες ανθρώπους αποκλεισμένους στις απομακρυσμένες πλαγιές του όρους Έβερεστ, οδηγώντας σε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης
LIFO NEWSROOM
Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Διεθνή / Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Η καταδικασμένη συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν υποστήριζε ότι έπρεπε να απαλλαγεί, επειδή ο Έπσταϊν είχε συνάψει το 2008 συμφωνία με τις αρχές που τον Proστάτευε από περαιτέρω δίωξη.
LIFO NEWSROOM
Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Η 72χρονη επέστρεψε σήμερα σε δικαστήριο της Γαλλίας - Ο μοναδικός από τους 51 κατηγορουμένους για τους βιασμούς της αμφισβήτησε την ποινή του
LIFO NEWSROOM
Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Global Sumud Flotilla, αποστολή αλληλεγγύης προς τη Γάζα, είχε ως στόχο να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και να αναδείξει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
«Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Διεθνή / «Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Από τη Λιζ Τρας και τη Μαγκνταλένα Άντερσον μέχρι τον Πρίγκιπα Χιγκασικούνι και τον Αντ. Ροντρίγκες Σαά — Οι πιο σύντομες πρωθυπουργικές θητείες στην ιστορία, που έληξαν πριν καν συμπληρωθούν 91 ημέρες
LIFO NEWSROOM