Το TIME άλλαξε το λογότυπό του για πρώτη φορά σε έναν αιώνα κυκλοφορίας: «ΨΗΦΙΣΤΕ»

Το TIME άλλαξε το λογότυπό του για πρώτη φορά σε έναν αιώνα κυκλοφορίας: «ΨΗΦΙΣΤΕ» Facebook Twitter
0

Το περιοδικό TIME για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 100 χρόνια αντικαθιστά το λογότυπό του, σε ένα εξώφυλλο που παροτρύνει του Αμερικανούς να ψηφίσουν.

Το TIME γίνεται VOTE λίγο πριν προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ίσως από τις σημαντικές της σύγχρονης αμερικανικής Ιστορίας.

«Ήταν μια χρονιά τόσου πόνου, δυσκολιών, χάους και απώλειας» γράφει στο editorial ο CEO, Edward Felsenthal. Ωστόσο, καθώς τα έθνη σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να ανοικοδομούνται από την πανδημία, είναι σαφές ότι «έχουμε επίσης μια ευκαιρία να αλλάξουμε τη μελωδία μας».

Το τεύχος αυτό του TIME, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, διερευνά την ευκαιρία, την οποία ο πρόεδρος του φόρουμ, Klaus Schwab, ονόμασε «The Great Reset» - Μεγάλη Επανεκκίνηση.

«Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν τη στιγμή της αναστάτωσης για να πιέσουμε για έναν κόσμο που είναι πιο υγιεινός, πιο ανθεκτικός, βιώσιμος και δίκαιος;» διερωτάται. «Τι πρέπει να κάνουμε όλοι μας, άτομα, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιστρέψουμε απλώς στο παρελθόν;».

Όσο δύσκολο κι αν είναι να παραμένει κανείς αισιόδοξος στην «προοπτική ενός λαμπρότερου παγκόσμιου μέλλοντος», υπάρχουν προσωπικότητες όπως η οικονομολόγος Mariana Mazzucato, που παρέχει έναν οδικό χάρτη για τη μετατροπή των χρηματοοικονομικών δομών.

Αντίστοιχα και ο Δανός αρχιτέκτονας Bjarke Ingels, ο οποίος φιλοξενείται στο νέο τεύχος και περιγράφει το εξαιρετικά φιλόδοξο Masterplanet του: ένα σχέδιο για μια πιο πράσινη γη. «Λίγα γεγονότα θα διαμορφώσουν τον κόσμο στο μέλλον, περισσότερο από το αποτέλεσμα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ» επισημαίνει το editorial.

«Στις 3 Νοεμβρίου (ή, ελπίζουμε, λίγο μετά), θα λάβουμε επιτέλους μια απάντηση στο ερώτημα του τι σημαίνουν αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια», γράφει η πολιτική ανταποκρίτρια του TIME, Molly Ball. «Είναι μια απόφαση όχι για το ποιες προτάσεις πολιτικής πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά για το ποια πραγματικότητα αποφασίζουμε συλλογικά να κατοικήσουμε», σημειώνει.

Για να σηματοδοτήσει αυτήν την ιστορική στιγμή, για πρώτη φορά στην σχεδόν 100ετή ιστορία του το TIME αντικαθιστά το λογότυπό στο εξώφυλλο της αμερικανικής έκδοσης με την προτροπή όλοι να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου τους.

Το εξώφυλλο του περιοδικού έχει φιλοτεχνήσει ο Shepard Fairey. «Παρόλο που το πρόσωπο στο πορτραίτο γνωρίζει ότι υπάρχουν πρόσθετες προκλήσεις για τη δημοκρατία κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει τη «φωνή και τη δύναμή του με την ψήφο του» σχολιάζει ο ίδιος.

«Βρισκόμαστε σε μια σπάνια στιγμή, που θα χωρίσει την ιστορία σε πριν και μετά, για τις επόμενες γενιές. Είναι το είδος της στιγμής κατά την οποία, οι αναγνώστες σε όλη τη χώρα και σε όλο τον κόσμο, στρέφονταν πάντα στο TIME. Σας ευχαριστούμε που το κάνετε και τώρα» καταλήγει το editorial.

Με πληροφoρίες του TIME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση Economist: Πώς αλλάζει το «παιχνίδι εξουσίας» στο Ιράν μετά τον θαάντο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Ανάλυση Economist: Πώς αλλάζει το «παιχνίδι εξουσίας» στο Ιράν μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί θα κλονίσει την ιρανική πολιτική σκηνή.Θα αναγκάσει το καθεστώς να βρει νέο πρόεδρο σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια δύσκολη συγκυρία
NEWSROOM
Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

LiFO politics / Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

Ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου, που εργάζεται ως ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ, επέστρεψε από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε πάει για να καλύψει τις εκλογές που έγιναν εκεί πρόσφατα, και περιγράφει στη Βασιλική Σιούτη όσα κατέγραψε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
NEWSROOM
Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM