Το TikTok Shop επεκτείνεται στην Ευρώπη εν μέσω αβεβαιότητας στις ΗΠΑ

Το TikTok Shop επεκτείνεται στην Ευρώπη εν μέσω αβεβαιότητας στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η TikTok ενισχύει το ευρωπαϊκό της αποτύπωμα στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς η πλατφόρμα TikTok Shop ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία στις 31 Μαρτίου 2025, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της TikTok Shop στο Ηνωμένο Βασίλειο, Jan Wilk, «ήδη συνεργαζόμαστε με εμπόρους στις τρεις χώρες για την καταχώρηση των προϊόντων τους και από τη Δευτέρα η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες του TikTok σε αυτές τις αγορές».

Ο Wilk εκτίμησε ότι η επέκταση στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα θα γίνει με μεγαλύτερη ταχύτητα από την αντίστοιχη είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2021, καθώς πλέον το επιχειρηματικό μοντέλο είναι πιο ώριμο και κατανοητό.

Η TikTok Shop ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Μεγάλη Βρετανία το 2021 και κατέγραψε σημαντικές πωλήσεις μετά την είσοδό της στις ΗΠΑ το 2023, κυρίως κατά την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με το Reuters, η πλατφόρμα βρίσκεται σε διαδικασία ενεργής στρατολόγησης Ευρωπαίων πωλητών, με τη Carrefour να συμμετέχει στο project στη Γαλλία και τις AboutYou και Cosnova να εντάσσονται στη Γερμανία.

Η TikTok Shop δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιούν livestreams για πώληση προϊόντων και να κερδίζουν προμήθειες, έχοντας εδραιώσει μια ξεχωριστή θέση στην αγορά για τις χαμηλές τιμές και τις viral αγορές σε πραγματικό χρόνο.

Η στρατηγική επέκταση της TikTok στην Ευρώπη έρχεται τη στιγμή που η εφαρμογή βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή αναστολής λειτουργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διοίκηση Τραμπ έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 5 Απριλίου για την πώληση της πλατφόρμας σε αμερικανικό επενδυτικό σχήμα, διαφορετικά θα εφαρμοστεί η απαγόρευση βάσει νόμου περί εθνικής ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2025, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναβάλει την εφαρμογή του σχετικού νόμου που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για την εξεύρεση μη κινεζικού αγοραστή.

Παρά τις γεωπολιτικές αναταράξεις, η ByteDance συνεχίζει την επιχειρηματική της επέκταση, με την Ευρώπη να αναδεικνύεται σε βασικό πεδίο για τη στρατηγική ανάπτυξης του TikTok Shop.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM