«Πατέρας μας είναι ο μεγάλος στρατηγός Κιμ Ιλ Σουνγκ, πατρίδα μας είναι αυτό το κόμμα, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από κανέναν...»: καλώς ήρθατε στον κόσμο της προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας, που ξεκινάει από την προσχολική ηλικία και συνεχίζεται για πάντα. 

 

Τα παιδιά εκεί μεγαλώνουν, θεωρώντας ότι χρωστούν τα πάντα σε τρεις γενιές της δυναστείας των Κιμ. Θα δει κανείς φωτογραφίες των προηγούμενων ηγετών στους δρόμους και σε κάθε δημόσιο ανοιχτό χώρο. 

 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όμως, πού είναι; Να ένα πρόσωπο που δεν θα δει κανείς τόσο εύκολα σε αφίσες ή σε κυβερνητικά κτήρια. Οι βορειοκορεάτες του αναγνωρίζουν ότι βοήθησε την οικονομία της χώρας τους, ωστόσο, παρά την καταπίεση και τον αυταρχισμό φοβούνται ότι θα είναι ο λόγος που η Βόρεια Κορέα θα απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο και πολύ σύντομα θα βρεθεί σε δεινή θέση. 

 

Οι περιορισμοί στην ενημέρωση και στις επαφές των πολιτών με κουλτούρες άλλων χωρών, τα αυστηρά μέτρα και οι ασφυκτικοί περιορισμοί στη ζωή των γυναικών σταδιακά -αν και αθόρυβα- στρέφουν τους πολίτες εναντίον του ηγέτη τους. 

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές ακόμη κι αυτή η εκφρασμένη δυσφορία είναι ένα τεράστιο βήμα για τους ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα, που μέχρι σήμερα υπέμεναν σιωπηλά τα καμώματα και τα σκληρά μέτρα του ηγέτη τους, όχι μόνο γιατί αγαπούν τη ζωή τους, αλλά και τη χώρα τους... 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr