Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τη Βόρεια Ευρώπη

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τη Βόρεια Ευρώπη Facebook Twitter
0

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Βρετανία. Τεράστια κύματα κάνουν την εμφάνισή τους στις ακτές της Γερμανίας, των Κάτω Χωρών και της Δανίας.

Δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ με προβλήματα διεξάγονται οι σιδηροδρομικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Στο βορρά της Γερμανίας οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν τους πολίτες για τις συνέπειες της καταιγίδας, που θεωρείται η σφοδρότερη των τελευταίων ετών στην Ευρώπη.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί με τέτοιες ταχύτητες ανέμου, δέντρα μπορεί να ξεριζωθούν. Στέγες σπιτιών μπορεί να πέσουν και άρα να κινδυνεύσουν ζωές, είτε βρίσκεσαι στο δάσος είτε αν παρκάρεις ή περπατάς κοντά σε κτίρια. Οι πολίτες πρέπει να προσέχουν», δήλωσε ένας μετεωρολόγος.

Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα ως και 225 χιλιομέτρων την ώρα σάρωσαν την βόρεια Σκωτία. Ένας οδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του κοντά στο Εδιμβούργο. Εκατό χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Οδικές αρτηρίες έχουν αποκλειστεί από πτώσεις δέντρων.

Στο Βέλγιο οι αρχές δημιουργούν αντιπλημμυρικά αναχώματα, προκειμένου να σταματήσουν τα τεράστια κύματα που αναμένεται να πλήξουν τις παράκτιες πόλεις. (euronews)

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM