Θρήνος στο Πακιστάν για την 17χρονη Σαμπίκα Σιχ που σκοτώθηκε από τον Παγουρτζή στο λύκειο της Σάντα Φε

Θρήνος στο Πακιστάν για την 17χρονη Σαμπίκα Σιχ που σκοτώθηκε από τον Παγουρτζή στο λύκειο της Σάντα Φε Facebook Twitter
Η Σιχ, που συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, βρισκόταν στο Τέξας εδώ και δέκα μήνες. Θα επέστρεφε στο Πακιστάν στις 9 Ιουνίου.
0

Η Πακιστανή μαθήτρια που σκοτώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στην ένοπλη επίθεση σε λύκειο της Σάντα Φε των ΗΠΑ, μαζί με άλλους εννέα ανθρώπους, αποτεφρώθηκε σήμερα στο Καράτσι του νότιου Πακιστάν.

Τη σορό της 17χρονης Σαμπίκα Σιχ, που έφτασε στο αεροδρόμιο της πόλης νωρίς το πρωί, υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Σιντ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι, όπως και ο αμερικανός πρόξενος στο Πακιστάν Τζον Ι. Γουόρνερ.

Το φέρετρό της, που ήταν καλυμμένο με την πακιστανική σημαία, μεταφέρθηκε στο πατρικό της Σαμπίκα όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι συγγενείς της.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια σε δημόσιο χώρο για να προσευχηθούν γύρω από το φέρετρο της έφηβης και να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά της πριν από την αποτέφρωση της σορού της στο γειτονικό νεκροταφείο.

«Θα επέστρεφε, χαρούμενη, στις 9 Ιουνίου. Ποιος μπορούσε να προβλέψει ότι θα επέστρεφε έτσι;», διερωτήθηκε ο θείος της Μουχάμαντ Άλι, καταγγέλλοντας τον «τραγικό» θάνατο της ανιψιάς του.

«Η κόρη μου είναι μία μάρτυρας και οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν», τόνισε ο πατέρας της Αμπντούλ Αζίζ.

Η Σιχ, που συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, βρισκόταν στο Τέξας εδώ και δέκα μήνες.

«Όλη η χώρα είναι στο πλευρό της νεαρής Πακιστανής που πέθανε ως μάρτυρας σε μια τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Μοχάμαντ Ζουμπάιρ κυβερνήτης της επαρχίας Σιντ.

Ο δράστης, Δημήτριος Παγουρτζής, που φοιτούσε στο σχολείο της Σάντα Φε, πήρε δύο από τα όπλα του πατέρα του και πυροβόλησε εναντίον 20 ανθρώπων στο σχολείο του, σκοτώνοντας τους μισούς, ανάμεσά τους και η Σαμπίκα. Ο 17χρονος, κατηγορείται για ανθρωποκτονίες, μια κατηγορία για την οποία στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ οι ενήλικες μπορούν να καταδικαστούν ακόμη και στη θανατική ποινή. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM