Τέξας: Αγοράκι 2 ετών αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε- Βρήκε το όπλο του θείου του

Τέξας: Αγοράκι 2 ετών αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε- Βρήκε το όπλο στο σακίδιο του θείου του Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου AP
0

Ένα ακόμη παιδί έχασε τη ζωή του στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας όπλο. Το 2 ετών αγοράκι, από το Τέξας, αυτοπυροβολήθηκε με όπλο που βρήκε στο σακίδιο του θείου του. 

Το αγοράκι είχε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και σε αυτό το στάδιο της έρευνας οι ενδείξεις είναι πως αυτοπυροβολήθηκε από ατύχημα, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης Γουέικο, στο Τέξας. 

O 21χρονος θείος του πήρε το όπλο και έφυγε, αλλά επέστρεψε τελικά και συνελήφθη για απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων. 

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, εκατοντάδες παιδιά βρίσκουν γεμάτα όπλα που δεν είναι ασφαλισμένα, σε ντουλάπια, κομοδίνα, σακίδια πλάτης ή τσάντες, όπου τα είχαν αφήσει και πυροβολούν χωρίς να το θέλουν καθώς τα περιεργάζονται, επεσήμανε σε πρόσφατη έκθεση η μη κυβερνητική οργάνωση Everytown For Gun Safety.

Από το 2015 η ΜΚΟ, που ζητά αυστηρότερο έλεγχο στους αγοραστές όπλων, καταγράφει τα «αθέλητα πυρά» από ανηλίκους και τις συνέπειές τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, από τέτοια περιστατικά έχουν προκληθεί 765 θάνατοι τα τελευταία έξι χρόνια- 111 φέτος- και πάνω από 1.500 τραυματισμοί. 

Κάθε χρόνο τα πυροβόλα όπλα στοιχίζουν τη ζωή σε περίπου 40.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gun Violence Archive. Το 30% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχει τουλάχιστον ένα όπλο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM