Ένα ακόμη παιδί έχασε τη ζωή του στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας όπλο. Το 2 ετών αγοράκι, από το Τέξας, αυτοπυροβολήθηκε με όπλο που βρήκε στο σακίδιο του θείου του. 

 

Το αγοράκι είχε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και σε αυτό το στάδιο της έρευνας οι ενδείξεις είναι πως αυτοπυροβολήθηκε από ατύχημα, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης Γουέικο, στο Τέξας. 

 

O 21χρονος θείος του πήρε το όπλο και έφυγε, αλλά επέστρεψε τελικά και συνελήφθη για απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων. 

 

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, εκατοντάδες παιδιά βρίσκουν γεμάτα όπλα που δεν είναι ασφαλισμένα, σε ντουλάπια, κομοδίνα, σακίδια πλάτης ή τσάντες, όπου τα είχαν αφήσει και πυροβολούν χωρίς να το θέλουν καθώς τα περιεργάζονται, επεσήμανε σε πρόσφατη έκθεση η μη κυβερνητική οργάνωση Everytown For Gun Safety.

 

Από το 2015 η ΜΚΟ, που ζητά αυστηρότερο έλεγχο στους αγοραστές όπλων, καταγράφει τα «αθέλητα πυρά» από ανηλίκους και τις συνέπειές τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, από τέτοια περιστατικά έχουν προκληθεί 765 θάνατοι τα τελευταία έξι χρόνια- 111 φέτος- και πάνω από 1.500 τραυματισμοί. 

 

Κάθε χρόνο τα πυροβόλα όπλα στοιχίζουν τη ζωή σε περίπου 40.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gun Violence Archive. Το 30% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχει τουλάχιστον ένα όπλο. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP