Τέλος στις διαφημίσεις junk food στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου

Τέλος στις διαφημίσεις junk food στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου Facebook Twitter
EPA
0

Το τέλος των διαφημίσεων junk food σε όλο το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Σαντίκ Καν. 

Σύμφωνα με το CNN, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Η απαγόρευση θα ισχύσει από τις 25 Φεβρουαρίου.

Ανάμεσα στα προϊόντα που απαγορεύεται να διαφημίζονται είναι οι σοκολάτες, τα ροφήματα με ζάχαρη αλλά και τα μπέργκερς. 

Ο δήμαρχος της πόλης ανέβασε την πρόταση της απαγόρευσης στη δημοτική πλατφόρμα διαβούλευσης Talk London όπου το 82% των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ του μέτρου.  

Ο Καν περιέγραψε την παιδική παχυσαρκία σαν μια ωρολογιακή βόμβα. 

«Είναι ξεκάθαρο πως η διαφήμιση παίζει ένα μεγάλο ρόλο στις επιλογές που κάνουμε, είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι, και οι Λονδρέζοι υποστήριξαν συντριπτικά την απαγόρευση διαφημίσεων junk food και ποτών στο δίκτυο μεταφορών μας», δήλωσε. 


Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε πως η παχυσαρκία βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των νεαρών Λονδρέζων και θέτει «μεγάλη πίεση στο ήδη τεταμένο σύστημα υγείας μας».

Έρευνα έδειξε πως το Λονδίνο έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών στην Ευρώπη. Περίπου το 40% των παιδιών ανάμεσα στην ηλικία των 10 και των 11 είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. 

Σημειώνεται πως τα παιδιά στις φτωχότερες περιοχές του Λονδίνου βρέθηκαν να επηρεάζονται δυσανάλογα, με τους νέους στο Μπάρκινγκ και το Ντάγκεναμ να έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι σε σχέση με αυτούς από την πιο πλούσια περιοχή του Ρίτσμοντ. 

Ανάμεσα στους υποστηρικτές της κίνησης του δημάρχου ήταν και ο σεφ Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος τοποθετήθηκε υπέρ της στο Twitter. 

Η ανακοίνωση έρχεται μια μέρα μετά τη δημοσίευση στατιστικών που δείχνουν την ταχεία αύξηση του αριθμού των παιδιών και των νέων με διαβήτη τύπου Β στην Βρετανία. 

Περίπου 7,000 νέοι πάσχουν από την ασθένεια, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παχυσαρκία. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ