Ταξίδι σε όλο τον κόσμο σε 4 ώρες με 100 δολάρια

Ταξίδι σε όλο τον κόσμο σε 4 ώρες με 100 δολάρια Facebook Twitter
0

Η αναβίωση ενός ταξιδιού με υπερηχητικό αεροσκάφος, μετά τη «συνταξιοδότηση» του Concorde, επανέρχεται.

Το βρετανικό-γαλλικό αεροπλάνο Concorde, ένα από τα δύο υπερηχητικά αεροσκάφη που είχε λειτουργήσει εμπορικά, πέταξε από το 1969 έως το 2003 και ήταν πολύ δαπανηρό και επιβάρυνε επίσης πολύ το περιβάλλον. Σήμερα εταιρείες επιχειρούν να επαναφέρουν τη χρήση του εν λόγω τύπου αεροπλάνου αλλά αλλιώς.

Εταιρείες όπως η Boom Supersonic σχεδιάζουν να επαναφέρουν τις «γρήγορες» πτήσεις, χωρίς να συνοδεύονται από το υπέρογκο κόστος και τη μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση, με το πρότυπο αεροσκάφος XB1.

Σύμφωνα με το CNN Travel, o CEO της Boom Supersonic, Μπλέικ Σκολ, έχει στόχο να βγάλει στον «αέρα» το εμπορικό αεροσκάφος Overture, ταχύτητας Mach 2.2 μέχρι το 2026. Με όριο εξυπηρέτησης 65 έως 88 επιβατών ανά πτήση, το Overture ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει σε πρώτη φάση 500 υπερατλαντικές πτήσεις, επωφελούμενο από τις ταχύτητες επιπέδου Mach-2.2, επίπεδο που υπολογίζεται σε δύο φορές πιο γρήγορο σε σχέση με την ταχύτητα των εμπορικών αεροσκαφών σήμερα.

Έτσι,  ένα ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο θα διαρκεί περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά, με τιμές που θα κυμαίνονται κοντά στα σημερινά επίπεδα της business class - σε αντίθεση με την Concorde, η οποία τη δεκαετία του ΄90 χρέωνε περί τα 12.000 δολάρια για ένα ταξίδι μετ'επιστροφής ή περί τα 20.000 δολάρια σε σημερινή αξία.

«Η θα αλλάξουμε τον κόσμο ή θα αποτύχουμε», δηλώνει ο Scholl. Δεν υπήρξε σημαντική επιτάχυνση στους χρόνους ταξιδιού από το Jet Age της δεκαετίας του '50 και του '60 και η ομάδα του ελπίζει να το αλλάξει.

«Αυτό το χρονικό εμπόδιο είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να σπάσουμε το χρονικό εμπόδιο, περισσότερο από το ηχητικό φράγμα», προσθέτει.

Πώς σχεδιάζει η Boom να φτάσει εκεί δημιουργώντας από το μηδέν ένα νέο 100% καθαρό από άνθρακα αεροσκάφος; 

Η αεροπορική βιομηχανία βρίσκεται σε κρίση, την ίδια ώρα υπάρχει μια παγκόσμια τάση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ λόγω της πανδημίας σχεδόν κανείς μας δεν μπήκε σε αεροπλάνο για περισσότερο από ένα χρόνο.

Εν μέσω πανδημίας, οι αεροπορικές εταιρείες έπρεπε να μειώσουν το μέγεθος των στόλων τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάγκασαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση μεγάλα αεροσκάφη, όπως τα Boeing 777 και Airbus A380. «Καθώς τα πράγματα επιστρέφουν στην ανάπτυξη», λέει ο Scholl, «υπάρχει η ευκαιρία να χτιστεί ένας στόλος νέας γενιάς που θα έχει υπερηχητικό χαρακτήρα».

Η «γραμμή» του αεροσκάφους ύψους 199 ποδών (60 μέτρα) είναι «λεπτή», χωρίς χώρο για αυτά τα ανεπιθύμητα μεσαία καθίσματα -ένα πλεονέκτημα μετά την πανδημία. «Η Φυσική δεν επιτρέπει να σχεδιάσουμε ένα άσχημο υπερηχητικό τζετ», λέει ο Scholl. Όμως, όπως είναι το εξωτερικό του, «έχει την ίδια μορφή με το 757, οπότε ταιριάζει στις πύλες, πράγμα που κάνει τις αεροπορικές εταιρείες να το αγαπούν πραγματικά» καταλήγει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM