Ένοχος στην κατηγορία ότι έκανε παράνομες αλλαγές στα σώματα των πελατών του (body modification) δήλωσε ο 50χρονος Μπρένταν Μακάρθι ή Dr Evil, όπως ήταν γνωστός. 

 

Ο Βρετανός tattoo artist έχει αφαιρέσει από πελάτες του, μεταξύ άλλων, ένα αυτί και μια θηλή και έκοψε στα δύο τη γλώσσα ενός άλλου πελάτη.

 

Tattoo artist καταδικάστηκε για body modification- Αφαιρούσε παράνομα αυτιά, θηλές και γλώσσες
Ο Brendan McCarthy.

 

Ο 50χρονος, που δεν διαθέτει καμία ιατρική πιστοποίηση, πραγματοποίησε τις χειρουργικές αυτές επεμβάσεις στο στούντιό του στο κέντρο του Ουολβερχάμπτον, το διάστημα 2012-2015, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

 

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του μετά τις καταγγελίες σε βάρος του σχετικά με φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, όπου εκείνος εμφανιζόταν να αφαιρεί το αυτί ενός πελάτη.

 

Tattoo artist καταδικάστηκε για body modification- Αφαιρούσε παράνομα αυτιά, θηλές και γλώσσες
Φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο τον έδειχναν να αφαιρεί το αυτί ενός πελάτη.

 

Ο Μακάρθι υποστήριξε πως πίστευε ότι οι επεμβάσεις αυτές ήταν νόμιμες, καθώς οι πελάτες του είχαν συναινέσει σε αυτές.

 

Στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος δήλωσε ένοχος σε τρεις κατηγορίες περί εκ προθέσεως πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών. Η ποινή του θα ανακοινωθεί αργότερα.

 

Tattoo artist καταδικάστηκε για body modification- Αφαιρούσε παράνομα αυτιά, θηλές και γλώσσες
Ο Nick Pinch πήγε στον Dr Evil για να του αφαιρέσει την θηλή.

 

«Πρόκειται για μια δίκη ορόσημο που αφορά την τροποποίηση του ανθρώπινου σώματος. Αυτή η δίκη δεν διεξήχθη με την επιδίωξη να περιορίσουμε την ατομική επιλογή ή την ελευθερία της αυτοέκφρασης, αλλά επειδή ο Μακάρθι, που έχει άδεια να κάνει τατουάζ και body piercing, πραγματοποιούσε σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις σε ένα tattoo studio» δήλωσε η Ριάνον Τζόνες, από το γραφείο του εισαγγελέα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr