Τανζανία: 45 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στην κηδεία του προέδρου τους

Τανζανία: 45 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στην κηδεία του προέδρου τους Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σαράντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος σε ένα στάδιο της Τανζανίας, την ώρα που πολίτες απέτιαν φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο Τζον Μαγκουφούλι. 

Αυτό έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία, μιλώντας για έναν απολογισμό πολύ υψηλότερο από τους πέντε νεκρούς που είχαν ανακοινώσει οι αρχές μετά την τραγωδία, στις 21 Μαρτίου.

Η αστυνομία στην πόλη Νταρ ες Σαλάμ, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, απέδωσαν ορισμένους από τους θανάτους σε ασφυξία, λόγω του συνωστισμού.

«Είναι αλήθεια ότι 45 άνθρωποι πέθαναν καθώς ποδοπατήθηκαν και από ασφυξία», είπε στο Reuters, ο Λάζαρο Μαμποσάσα, ο διοικητής της αστυνομίας του Νταρ ες Σαλάμ. Άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο ίδιος.

Μέσα ενημέρωσης της Τανζανίας μετέδωσαν πως ο πανικός προκλήθηκε όταν πλήθος επιχείρησε να εισέλθει παρανόμως στο στάδιο, μέσω ανεπίσημων εισόδων.

Αρχικά, η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως πέντε άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ αυτών μια μητέρα και τα δύο παιδιά της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Άντριου: Τι ακολουθεί μετά τη σύλληψή του και ποιες οι επιπτώσεις στη βασιλική οικογένεια

Η σύλληψη του Άντριου προκαλεί τριγμούς στη βρετανική μοναρχία και επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση Έπσταϊν, δημιουργώντας νέα ερωτήματα για τις συνέπειες στο κύρος της βασιλικής οικογένειας και τη στάση του Παλατιού απέναντι στην κρίση
THE LIFO TEAM
ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM