Το takeaway μπέργκερ των 20 ευρώ από σεφ με δύο αστέρια Michelin έγινε η απόλυτη επιτυχία στο Άμστερνταμ

Michelin-rated chef’s $20 takeaway burger a hit in Amsterdam Facebook Twitter
0

Με τις τραπεζαρίες άδειες από ντόπιους και τουρίστες, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία στην Ολλανδία αναγκάστηκαν να στραφούν στις υπηρεσίες takeaway για να σταθούν «όρθια», και από τον κανόνα αυτόν δεν εξαιρέθηκε ούτε το πολυτελές Waldorf Astoria στο Άμστερνταμ. 

Στην κουζίνα του εστιατορίου με θέα στα κανάλια της πόλης, οι σεφ πειραματίστηκαν και δημιούργησαν ένα μπέργκερ αντάξιο ενός εστιατορίου βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin, και με την αντίστοιχη τιμή να το συνοδεύει αφού το πακέτο για όσους επιθυμούν να το παραλάβουν και να το φάνε σπίτι τους κοστίζει 20 δολάρια. 

«Ο τρόπος που το κάνουμε, η προετοιμασία και το σερβίρισμα, ο τρόπος που φτάνει στο σπίτι, διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο μπέργκερ», λέει στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής του ξενοδοχείου Roberto Payer. Για 19,5 ευρώ, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μπορούν να απολαύσουν το εξεζητημένο fast food έδεσμα, με μπιφτέκι 240 γραμμαρίων από μοσχαρίσιο κρέας Holstein-Frisian, μπέικον Berkshire, γαλλικό μπριός, παλαιωμένο ολλανδικό τυρί και χειροποίητη σως. 

Στο Uber Eats, που αναλαμβάνει ανεξάρτητα την παράδοση κατ' οίκον έναντι μίας μικρής, επιπλέον αμοιβής, το συγκεκριμένο μπέργκερ αγγίζει σχδόν την απόλυτη βαθμολογία με 4,8 αστέρια στα πέντε. 

 

 

Με εκατοντάδες παραγγελίες σε εβδομαδιαία βάση, είναι αναμφισβήτητα μία τεράστια γαστριμαργική επιτυχία που ωστόσο δεν μπορεί να αντισταθμίσει την οικονομική ζημιά από την απαγόρευση υποδοχής πελατών σε εσωτερικούς χώρους - ένα μέτρο που ενδέχεται να παραταθεί για ολόκληρους μήνες. 

 

Υπό κανονικές συνθήκες, ο σεφ Sidney Schutte αφιερώνει τον χρόνο και την δημιουργικότητα του στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Spectrum, το οποίο δεν σερβίρει μπέργκερ. Όμως οι καιροί τον ώθησαν να δοκιμάσει τη φαντασία του στην κατηγορία του γκουρμέ fast food.  «Είχα λίγη αγωνία. Θα είναι καλό; Θα. είναι εντάξει. Έπρεπε να είναι το καλύτερο μπέργκερ που μπορείτε να αγοράστε εδώ στο Άμστερνταμ. Πρέπει να είναι τέλειο», δηλώνει στο Reuters. 

 

Η χώρα σχεδίαζε να χαλαρώσει κάποια από τα μέτρα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά η επιδημιολογική εικόνα ανάγκασε τις αρχές να μεταθέσουν την άρση περιορισμών για τις 28 Απριλίου. Όταν το Waldorf Astoria υποδεχτεί ξανά πελάτες, θα βρεθεί μπροστά στο «γευστικό δίλημμα» για το κατά πόσο το «τέλειο μπέργκερ» θα προστεθεί στις μόνιμες επιλογές του μενού. 

 

Το εστιατόριο έχει και Vegan μπέργκερ για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή και φυσικά, πλήθος άλλων αλμυρών και γλυκών επιλογών.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο πλήγμα στην πυρηνική ασφάλεια: Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις βάσει της Συνθήκης START με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Νέο πλήγμα στην πυρηνική ασφάλεια: Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις βάσει της Συνθήκης START με τις ΗΠΑ

«Αποτέλεσμα της επιμονής της Ουάσινγκτον ότι θα επιδιώξει την επανέναρξη των επιθεωρήσεων υπό συνθήκες που δεν λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα»
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ