Το takeaway μπέργκερ των 20 ευρώ από σεφ με δύο αστέρια Michelin έγινε η απόλυτη επιτυχία στο Άμστερνταμ

Michelin-rated chef’s $20 takeaway burger a hit in Amsterdam Facebook Twitter
0

Με τις τραπεζαρίες άδειες από ντόπιους και τουρίστες, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία στην Ολλανδία αναγκάστηκαν να στραφούν στις υπηρεσίες takeaway για να σταθούν «όρθια», και από τον κανόνα αυτόν δεν εξαιρέθηκε ούτε το πολυτελές Waldorf Astoria στο Άμστερνταμ. 

Στην κουζίνα του εστιατορίου με θέα στα κανάλια της πόλης, οι σεφ πειραματίστηκαν και δημιούργησαν ένα μπέργκερ αντάξιο ενός εστιατορίου βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin, και με την αντίστοιχη τιμή να το συνοδεύει αφού το πακέτο για όσους επιθυμούν να το παραλάβουν και να το φάνε σπίτι τους κοστίζει 20 δολάρια. 

«Ο τρόπος που το κάνουμε, η προετοιμασία και το σερβίρισμα, ο τρόπος που φτάνει στο σπίτι, διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο μπέργκερ», λέει στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής του ξενοδοχείου Roberto Payer. Για 19,5 ευρώ, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μπορούν να απολαύσουν το εξεζητημένο fast food έδεσμα, με μπιφτέκι 240 γραμμαρίων από μοσχαρίσιο κρέας Holstein-Frisian, μπέικον Berkshire, γαλλικό μπριός, παλαιωμένο ολλανδικό τυρί και χειροποίητη σως. 

Στο Uber Eats, που αναλαμβάνει ανεξάρτητα την παράδοση κατ' οίκον έναντι μίας μικρής, επιπλέον αμοιβής, το συγκεκριμένο μπέργκερ αγγίζει σχδόν την απόλυτη βαθμολογία με 4,8 αστέρια στα πέντε. 

 

 

Με εκατοντάδες παραγγελίες σε εβδομαδιαία βάση, είναι αναμφισβήτητα μία τεράστια γαστριμαργική επιτυχία που ωστόσο δεν μπορεί να αντισταθμίσει την οικονομική ζημιά από την απαγόρευση υποδοχής πελατών σε εσωτερικούς χώρους - ένα μέτρο που ενδέχεται να παραταθεί για ολόκληρους μήνες. 

 

Υπό κανονικές συνθήκες, ο σεφ Sidney Schutte αφιερώνει τον χρόνο και την δημιουργικότητα του στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Spectrum, το οποίο δεν σερβίρει μπέργκερ. Όμως οι καιροί τον ώθησαν να δοκιμάσει τη φαντασία του στην κατηγορία του γκουρμέ fast food.  «Είχα λίγη αγωνία. Θα είναι καλό; Θα. είναι εντάξει. Έπρεπε να είναι το καλύτερο μπέργκερ που μπορείτε να αγοράστε εδώ στο Άμστερνταμ. Πρέπει να είναι τέλειο», δηλώνει στο Reuters. 

 

Η χώρα σχεδίαζε να χαλαρώσει κάποια από τα μέτρα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά η επιδημιολογική εικόνα ανάγκασε τις αρχές να μεταθέσουν την άρση περιορισμών για τις 28 Απριλίου. Όταν το Waldorf Astoria υποδεχτεί ξανά πελάτες, θα βρεθεί μπροστά στο «γευστικό δίλημμα» για το κατά πόσο το «τέλειο μπέργκερ» θα προστεθεί στις μόνιμες επιλογές του μενού. 

 

Το εστιατόριο έχει και Vegan μπέργκερ για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή και φυσικά, πλήθος άλλων αλμυρών και γλυκών επιλογών.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM