Ταϊλάνδη: Ξύπνησε και είδε έναν ελέφαντα να ψαχουλεύει την κουζίνα της - Για ένα σνακ

Ταϊλάνδη: Ξύπνησε και είδε έναν ελέφαντα να ψαχουλεύει την κουζίνα της - Για ένα σνακ Facebook Twitter
Ο ελέφαντας εισέβαλε στην κουζίνα για να βρει κάτι να φάει.
0

Ένας τρομακτικός θόρυβος ξύπνησε την Ratchadawan Puengprasoppon τα ξημερώματα του Σαββάτου. Όταν σηκώθηκε έντρομη από το κρεβάτι της για να δει τι συνέβαινε, βρήκε την κουζίνα της με μια τρύπα στον τοίχο κι μέσα ένα κεφάλι ελέφαντα. 

Ο αρσενικός ελέφαντας ονόματι Boonchuay αποδείχτηκε πως ψαχούλευε με την προβοσκίδα του για κάποιο σνακ, ρίχνοντας κάτω κατσαρόλες και μαγειρικά συμπαρομαρτούντα και μασουλώντας μια πλαστική σακούλα. 

Η γυναίκα, μη γνωρίζοντας τι άλλο να κάνει, απλώς κατέγραψε με το κινητό της την προσπάθεια του πεινασμένου επισκέπτη. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Boonchuay -που ζει στο εθνικό πάρκο Kaeng Krachan της Ταϊλάνδης- επισκέπτεται το χωριό Chalermkiatpattana. 


«Έρχονται και μας επισκέπτονται συχνά. Συνήθως κατεβαίνουν όταν έχει λαϊκή αγορά, καθώς μυρίζουν φαγητό» εξηγεί ο επιστάτης του πάρκου. 
 

Όπως εξηγεί ο δρ Τζόσουα Πλότνικ, βοηθός καθηγητής ψυχολογίας στο Κολέγιο Χάντερ της Νέας Υόρκης, που μελετά τους πληθυσμούς ελεφάντων στο καταφύγιο άγριας ζωής Salakpra  στη δυτική Ταϊλάνδη, είναι πολύ κοινές οι «έφοδοι» ελεφάντων σε καλλιέργιες καλαμποκιού ή ζαχαροκάλαμου. 

«Στα χωριά της Ταϊλάνδης όπου δουλεύω, οι ελέφαντες εισβάλουν στα χωράφια των αγορτών σχεδόν κάθε νύχτα. Είναι ένα πραγματικά δύσκολο ζήτημα τόσο για τους αγρότες όσο και για τους ελέφαντες» λέει ο ίδιος που σημειώνει, πάντως, πως παρόλα αυτά οι χωρικοί διατηρούν τον σεβασμό τους και τη συμπάθειά τους στα ευφυή αυτά θηλαστικά: «Δυσανασχετούν όταν συμβαίνει αυτό και πραγματικά προσπαθουν να βρουν λύσεις να το σταματήσουν, όμως, δεν κατηγορούν τους ελέφαντες». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM