Σύρος ο βομβιστής της Άγκυρας, σύμφωνα με δημοσίευμα

Σύρος ο βομβιστής της Άγκυρας, σύμφωνα με δημοσίευμα Facebook Twitter
1

Ένας Σύρος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα αποτυπώματά του, πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο, κοντά σε σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κυβερνητικά κτίρια χθες στην Άγκυρα, με συνέπεια το θάνατο 28 ανθρώπων, δημοσιεύει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα “Yeni Safak.”

Η εφημερίδα δεν αναφέρει την πηγή της είδησης, η οποία δε στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθεί άμεσα. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση. Ως βομβιστής φέρεται ο Σάλιχ Νέκαρ, που εκτιμάται ότι εισήλθε στην Τουρκία μαζί με πρόσφυγες από τη Συρία.

Η συλλογή των αποτυπωμάτων του, έγινε κατά την είσοδό του στην Τουρκία κι έτσι έγινε δυνατός ο εντοπισμός της ταυτότητάς του από την αστυνομία, υποστηρίζει η Yeni Safak στη διαδικτυακή της σελίδα.

Σύρος ο βομβιστής της Άγκυρας, σύμφωνα με δημοσίευμα Facebook Twitter

Αναφέρεται επίσης, ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κοντά στο αρχηγείο του στρατού, στο κοινοβούλιο, αλλά και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, είχε νοικιαστεί στη Σμύρνη, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο βομβιστής φέρεται να συνδέεται με τους κούρδους του ΡΚΚ και του PYD που δρα στη Συρία και η Άγκυρα το θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Χθες σε δηλώσεις του μετά την πολύνεκρη επίθεση ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ειχε αποδώσει σε Κούρδους την επίθεση, τονίζοντας ότι η χώρα του θα απαντήσει "μέσα και έξω".

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ