Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις του ISIS

Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις του ISIS Facebook Twitter
ISIS/ Φωτ. Αρχείου: EPA
0

Τουλάχιστον 15 φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, σε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη συριακή έρημο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα μέλη του ISIS αιφνιδίασαν τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και ομάδες που συνεργάζονται μαζί τους, στα ανατολικά της επαρχίας Χομς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Τα κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν κάνει καμία αναφορά σε επιθέσεις μέχρι στιγμής. Μολονότι η οργάνωση ηττήθηκε το 2019 στη Συρία, μέλη του ISIS έχουν καταφύγει στην έρημο και από εκεί εξαπολύουν φονικές επιθέσεις, με στόχο κυρίως τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και τους Κούρδους συμμάχους της Ουάσιγκτον.

Στην προηγούμενη επίθεσή τους, στις 19 Απριλίου, σκοτώθηκαν 28 Σύροι στρατιώτες στην επαρχία Χομς. Τα περισσότερα από τα θύματα ανήκαν στην Ταξιαρχία Αλ Κοντς, που περιλαμβάνει και Παλαιστίνιους μαχητές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM