Συνθήκες Πεκίνου στο Σαράγεβο που έχει "πνιγεί" από το καυσαέριο

Συνθήκες Πεκίνου στο Σαράγεβο που έχει "πνιγεί" από το καυσαέριο Facebook Twitter
0
Συνθήκες Πεκίνου στο Σαράγεβο που έχει "πνιγεί" από το καυσαέριο Facebook Twitter

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία στο Σαράγεβο, λόγω της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, από την οποία "πνίγονται" και πολλές άλλες πόλεις της Βοσνίας εδώ και πολλές εβδομάδες.

Ο δείκτης που μετρά την ποιότητα του αέρα (IQA) έφτασε σήμερα στο 94, δηλαδή επτά μονάδες κάτω από το "πορτοκαλί επίπεδο". Κανονικές θεωρούνται οι συνθήκες όταν ο δείκτης αυτός κυμαίνεται από το 0 μέχρι το 50. Τις τελευταίες ημέρες ο δείκτης κυμαινόταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, ξεπερνώντας ακόμη και το 300 που σηματοδοτεί ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει φτάσει σε "επικίνδυνο" σημείο. Πολλές άλλες πόλεις παρουσιάζουν πολύ υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως το Λούκαβατς (293) και η Τούζλα (193).

 

Συνθήκες Πεκίνου στο Σαράγεβο που έχει "πνιγεί" από το καυσαέριο Facebook Twitter

 

Οι αρχές του Σαράγεβο αποφάσισαν να κλείσουν σήμερα τα δημοτικά και τα γυμνάσια της πόλης. Το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε μάλιστα να ξεκινήσουν κατά μία εβδομάδα νωρίτερα οι χειμερινές διακοπές των σχολείων αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί την Δευτέρα.

Συνθήκες Πεκίνου στο Σαράγεβο που έχει "πνιγεί" από το καυσαέριο Facebook Twitter


Οι υγεινομικές υπηρεσίες καλούν τακτικά τους κατοίκους, ιδίως τους ασθενείς, τις έγκυες και τα μικρά παιδιά, να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στην πόλη η οποία είναι κυριολεκτικά καλυμμένη από ένα πυκνό σύννεφο σκόνης.

Συνθήκες Πεκίνου στο Σαράγεβο που έχει "πνιγεί" από το καυσαέριο Facebook Twitter


Το Σαράγεβο είναι περιτριγυρισμένο από βουνά και ο αέρας δεν κυκλοφορεί όταν επικρατεί άπνοια. Η ρύπανση προκαλείται από τις εκπομπές καυσαερίων και από τη χρήση άνθρακα για τη θέρμανση δεκάδων χιλιάδων κατοικιών. Οι μετεωρολογικές συνθήκες που εντείνουν το φαινόμενο θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, προειδοποιούν οι ειδικοί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM