No.1

Συνελήφθη ο άνδρας που είχε χτυπήσει γυναίκα δημοσίως έξω από καφέ στο Παρίσι

Συνελήφθη ο άνδρας που είχε χτυπήσει γυναίκα δημοσίως έξω από καφέ στο Παρίσι Facebook Twitter
1

Συνελήφθη ο άνδρας που είχε χτυπήσει και παρενοχλήσει σεξουαλικά γυναικά στο Παρίσι τον περασμένο Ιούλιο. 

Το βίντεο της επίθεσης από τις κάμερες ασφαλείας έκανε το γύρο του κόσμου, με πλήθος πολιτών και πολιτικών να εκφράζει τη συμπαράστασή του στη Μαρί Λαγκέρ. 

Ο άνδρας συνελήφθη τη Δευτέρα και κρατείται στις γαλλικές φυλακές. 

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 24 Ιουλίου. Μια γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της όταν ένας άνδρας που περνούσε από μπροστά της άρχισε να της σφυρίζει και να της απευθύνεται με χυδαία σχόλια

«Με εξόργισε και του είπα να σταματήσει» δήλωσε η Λαγκέρ στο CNN στις αρχές Αυγούστου. Ο άνδρας τότε της πέταξε ένα τασάκι και στη συνέχεια της επιτέθηκε και της έριξε γροθιά.

 

Το βίντεο της επίθεσης διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Μετά το χτύπημα, ο δράστης τράπηκε σε φυγή χωρίς κανένας από το καφέ να τον σταματήσει. 

Η ίδια, από την πρώτη στιγμή, δημοσιοποίησε την ιστορία της και μίλησε για αυτή στα media. «Βγήκα με περηφάνια μπροστά, γιατί δεν ήθελα να δείξω σημάδια αδυναμίας» δήλωσε η Μαρί Λαγκέρ.

Η επίθεση ήρθε, μάλιστα, μια βδομάδα πριν το ψήφισμα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με το οποίο όποιος απευθύνει «σεξιστικά, εξευτελιστικά, ταπεινωτικά, εχθρικά ή προσβλητικά» σχόλια θα διώκεται ποινικά και θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο από 90 έως 750 ευρώ. 

Μετά την επίθεση, η Λαγκέρ έλαβε εκατοντάδες υποστηρικτικά μηνύματα από ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Δημιούργησε επίσης ένα νέο ηλεκτρονικό φόρουμ στο οποίο οι γυναίκες μπορούν να μοιραστούν ανώνυμα τις ιστορίες παρενόχλησής τους.  

«Δεν ήμουν η πρώτη που της συνέβη εκείνη τη μέρα ή εκείνη τη βδομάδα. Γίνεται σχεδόν κάθε μέρα» δήλωσε η Μαρί Λαγκέρ. 

Σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2015 στη Γαλλία διαπιστώθηκε ότι το 20% των ερωτηθέντων γυναικών ανέφεραν ότι έχουν ακούσει σφυρίγματα στο δρόμο, το 8% ότι έχουν προσβληθεί και το 3% ότι έχουν παρακολουθεί σε δημόσιους χώρους. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Kατα τα άλλα, πολλοί λένε ότι αυτοί οι νόμοι είναι υπερβολικοί γιατί: {θα χαθεί το φλερτ και ο ρομαντισμός}. Σίγουρα, φοβερος ρομαντισμός υπάρχει οταν ένας άντρας παρενοχλεί μια γυναίκα στο δρόμο... Και όσο για το άλλο επιχείρημα ότι: {Οι άντρες θα φοβούνται να πλησιάσουν τις γυναίκες.} , αν όταν λέμε πλησίασμα εννοούμε παρενοχληση, ε, μακάρι να αρχίσουν να φοβούνται!