Συνελήφθη μπλόγκερ στην Αίγυπτο που πριν μερικά χρόνια είχε κρατηθεί ξανά για αθεϊσμό

Συνελήφθη μπλόγκερ στην Αίγυπτο που πριν μερικά χρόνια είχε κρατηθεί ξανά για αθεϊσμό Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Αιγύπτου συνέλαβε έναν μπλόγκερ ο οποίος είχε ήδη κρατηθεί πριν από λίγα χρόνια διότι είχε κατηγορηθεί για αθεϊσμό, γνωστοποίησε το Σάββατο ένας δικηγόρος που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Σερίφ Γκάμπερ έχει ήδη προφυλακιστεί και αναμένεται να ανακριθεί από εισαγγελείς σήμερα Κυριακή, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκαμάλ Έιντ, επικεφαλής του Αραβικού Δικτύου Πληροφόρησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ANHRI). Δεν διευκρίνισε την ημερομηνία της σύλληψης.

Τον Απρίλιο, ο Γκάμπερ είχε αναφέρει μέσω Twitter ότι «ορισμένοι μουσουλμάνοι δικηγόροι» προσέφυγαν εναντίον του στην εισαγγελία. «Πρόκειται πιθανότατα να συλληφθώ τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν θέλω να αναστατωθείτε», είχε προσθέσει.

Είχε ήδη τεθεί υπό κράτηση το 2013 διότι «κήρυττε» τον αθεϊσμό.

Η αιγυπτιακή νομοθεσία τιμωρεί κάθε προσβολή, ή έλλειψη σεβασμού, απέναντι στις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες που το Σύνταγμα της χώρας αναγνωρίζει και προστατεύει: το ισλάμ, τον χριστιανισμό και τον ιουδαϊσμό.

Ο αθεϊσμός απορρίπτεται από μεγάλο μέρος της συντηρητικής κοινωνίας της Αιγύπτου και οι θρησκευτικές αρχές της χώρας, μουσουλμανικές και χριστιανικές, επιμένουν διαρκώς στην ανάγκη να καταπολεμηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM