«Μονομάχοι» έξω από το Κολοσσαίο αποσπούσαν εκβιαστικά χρήματα από τουρίστες

Κολοσσαίο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Συχνά τουρίστες είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές ειδήσεων από την Ιταλία, λόγω της κακής συμπεριφοράς τους. Αυτή τη φορά, ήταν τα θύματα επιτήδειων που είχαν στήσει «επιχείρηση» έξω από το Κολοσσαίο και τους αποσπούσαν χρήματα εκβιαστικά. 

Τρεις ντόπιοι συνελήφθησαν καθώς διαπιστώθηκε ότι ντύνονταν ως μονομάχοι και εκατόνταρχοι και πρότειναν σε τουρίστες να φωτογραφηθούν μαζί τους, αλλά στη συνέχεια απαιτούσαν να τους πληρώσουν. 

Η αστυνομία της Ρώμης ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο έλαβε «αρκετές καταγγελίες από τουρίστες που τους απέσπασαν έως και 500 ευρώ». 

Ο τρόπος δράσης ήταν ίδιος. Οι άνδρες ήταν ντυμένοι ως μονομάχοι ή εκατόνταρχοι και φέρεται να καλούσαν τα θύματά τους να βγάλουν μαζί τους «αυτοκρατορικές selfies» έξω από το Κολοσσαίο και μετά απαιτούσαν χρήματα. Κάποιες φορές χρησιμοποιούσαν «βία και απειλές». 

Σε μια περίπτωση ζήτησαν από Ιταλό τουρίστα 40 ευρώ. Όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει τα χρήματα, οι δύο κατηγορούμενοι τον απείλησαν να τον χτυπήσουν και φέρεται να του απέσπασαν εκβιαστικά 150 ευρώ. 

Έναν Ιρλανδό τουρίστα, που αρνήθηκε να πληρώσει λέγοντας ότι δεν είχε χρήματα, τον οδήγησαν σε κοντινό ATM. Το θύμα σήκωσε 200 ευρώ και τους τα έδωσε, αλλά απαίτησαν περισσότερα και τον ανάγκασαν να κάνει νέα ανάληψη 50 ευρώ. 

Με τη βοήθεια της εισαγγελίας της Ρώμης η αστυνομία ταυτοποίησε τους τρεις άνδρες. Οι δύο τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό και ο άλλος είναι υπό κράτηση. Οι έρευνες συνεχίζονται. 

Οι δήθεν μονομάχοι της Ρώμης αποτελούν ένα διαχρονικό πρόβλημα. Πολλοί τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες μαζί τους, αγνοώντας ότι θα τους απαιτήσουν χρήματα, κάτι που είναι παράνομο. Τον Ιανουάριο, επιβλήθηκε πρόστιμο 13.500 ευρώ σε δύο άτομα που συνελήφθησαν να χρεώνουν τουρίστες για μια φωτογραφία και κατασχέθηκαν τα κοστούμια τους. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ