Συνάντηση Ζελένσκι- φον ντερ Λάιεν: Ταχεία εκκίνηση στην προσπάθεια της Ουκρανίας να μπει στην ΕΕ

Συνάντηση Ζελένσκι- φον ντερ Λάιεν: «Προς ευρωπαϊκό μέλλον η Ουκρανία, σε μαρασμό η Ρωσία» Facebook Twitter
Φωτ: EPA/UKRANIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE
0

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα παράσχει στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι μια «ταχύτερη εκκίνηση» στην προσπάθεια της Ουκρανίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παραδίδοντας στον Ουκρανό πρόεδρο ένα ερωτηματολόγιο, που θα αποτελέσει την αφετηρία για να αποφασίσουν οι Βρυξέλλες αν θα δεχτούν ως υποψήφιο μέλος την Ουκρανία, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε: «Δεν θα είναι, όπως είθισται, ζήτημα ετών αλλά εβδομάδων για να σχηματίσουμε άποψη».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι θα δώσει τις απαντήσεις μέσα σε μία εβδομάδα.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπενθύμισε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία και τόνισε: «Η Ρωσία θα περιέλθει σε οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και τεχνολογικό μαρασμό, ενώ η Ουκρανία βαδίζει προς το ευρωπαϊκό μέλλον, αυτό βλέπω εγώ».

Επιπλέον πρόσεθσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρακολουθεί τις απόπειρες της Ρωσίας να παρακάμψει τις κυρώσεις και, εάν χρειαστεί, να επιβάλει αυστηρότερες.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, είπε ότι η ΕΕ θέλει να αυξήσει το τίμημα που πληρώνει η Ρωσία για την επίθεση που εξαπέλυσε στην Ουκρανία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM