Συνάντηση Μέι - Ερντογάν στη Βρετανία

Συνάντηση Μέι - Ερντογάν στη Βρετανία Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί στις 15 Μαΐου το Ηνωμένο Βασίλειο και θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.


Η επίσκεψη αυτή θα είναι "μια ευκαιρία για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία να επισημάνουν τη στενή διμερή σχέση τους και να έχουν σημαντικές συνομιλίες για θέματα κοινού ενδιαφέροντος", πρόσθεσε.

Η συνάντηση αυτή θα γίνει λίγες εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία. Ο Ερντογάν κυριαρχεί εδώ και 15 χρόνια στην τουρκική πολιτική σκηνή και ελπίζει ότι θα παραμείνει στην προεδρία, με διευρυμένες εξουσίες.

Μετά το ταξίδι του στη Βρετανία, θα εκφωνήσει μια ομιλία στο Σαράγεβο, απ' όπου θα απευθυνθεί στην τουρκική διασπορά στην Ευρώπη, ενόψει των εκλογών.

Η Μέι είχε επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιανουάριο του 2017 με σκοπό να ενδυναμώσει τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών ενόψει του Brexit. Ταυτόχρονα, ο βρετανικός όμιλος BAE Systems είχε υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την Turkish Aerospace Industries (ΤΑΙ) για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Το τελευταίο διάστημα το Λονδίνο έχει πολλαπλασιάσει τις διπλωματικές επαφές του με τρίτες χώρες με σκοπό να προετοιμάσει διμερείς συμφωνίες που θα αντικαταστήσουν εκείνες της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ