Συναγερμός στη Ν. Κορεά - Η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε βολές πυροβολικού στην παραμεθόριο

Συναγερμός στη Ν. Κορεά - Η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε βολές πυροβολικού στην παραμεθόριο Facebook Twitter
1

Bολές πυροβολικού, κατά πάσα πιθανότητα στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων πραγματοποίησε σήμερα η Βόρειος Κορέα κοντά σε νήσο παρακείμενη στη μεθόριο μεταξύ των δύο κρατών της Κορεατικής Χερσονήσου.


Το ανακοινωθέν από το το Νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμύνης, το οποίο υποθέτει πως τα πυρά εβλήθησαν στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης αναφέρει: "Η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε βολές πυροβολικού» περί τις 07.20 τοπική ώρα (00.20, ώρα Ελλάδος) από συστοιχία που βρίσκεται στο Ακρωτήριο Τζανγκσανγκότ, στα νότια, πλησίον της διαφιλονικούμενης ζώνης ναυσιπλοΐας μεταξύ των δύο χωρών"


Για προληπτικούς λόγους, η Νότιος Κορέα ζήτησε από τους κατοίκους της νήσου Μπαεγκεόνγκ, στη Κίτρινη Θάλασσα, να είναι προετοιμασμένοι σε ανάλογη περίπτωση να μεταβούν στα καταφύγια και μέσω κάθε είδους πλοίου να καταφύγουν στα πλησιέστερα λιμάνια, προστίθεται στο ανακοινωθέν.


Στο παρελθόν, η Βόρειος Κορέα είχε πραγματοποιήσει το 2010 βολές κατά της νήσου Γεονπγιόνγκ στην Κίτρινη Θάλασσα, στα σύνορά της με τη Νότιο Κορέα, από τις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΑΤΚΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Διεθνή / Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ+ στην Καραϊβική χαιρετίζουν την ιστορική απόφαση δικαστηρίου που καταργεί νόμους της αποικιακής εποχής

«Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ανατολικής Καραϊβικής κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους στην Αγία Λουκία για την ομοφυλοφιλική ερωτική επαφή
LIFO NEWSROOM