Σύγκρουση Ιταλίας- Κομισιόν: Κυβερνητική σύσκεψη στη Ρώμη με θέμα τη μείωση του ελλείμματος

Σύγκρουση Ιταλίας- Κομισιόν: Κυβερνητική σύσκεψη στη Ρώμη με θέμα τη μείωση του ελλείμματος Facebook Twitter
EPA
0

Κυβερνητική σύσκεψη θα διεξαχθεί απόψε στη Ρώμη με θέμα την πιθανή μείωση του στόχου για το έλλειμμα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. 

Αν συμβεί αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει ξανά το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ιταλική κυβέρνηση και την Κομισιόν, ώστε να αποφευχθεί η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της Ιταλίας.

 Τον δίαυλο επικοινωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησε να αφήσει ανοιχτό και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά το δείπνο που είχε το Σάββατο στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αποφευχθούν οι κυρώσεις προς τη χώρα.

«Επαναλάβαμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού. Πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο αυτό. Ελπίζω να αποφευχθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός αμέσως μετά το δείπνο. «Δεν μιλήσαμε για τα συνολικά μεγέθη του προϋπολογισμού. Φυσικά δεν υπαναχώρησα σε ό,τι αφορά τις καθοριστικές μεταρρυθμίσεις μας», πρόσθεσε ο Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση.

Στο δείπνο που αποτέλεσε μια ευκαιρία για να συζητηθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην αντιπαράθεση της Κομισιόν με την κυβέρνηση της Ρώμης συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΝSA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ