Συγκρούσεις στα Ιεροσόλυμα- Τουλάχιστον 17 τραυματίες

Συγκρούσεις στα Ιεροσόλυμα- Τουλάχιστον 17 τραυματίες Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν απόψε, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων.

Οι περισσότεροι από τους Παλαιστινίους, έχουν χτυπηθεί στο κεφάλι και τα μάτια, από πλαστικές σφαίρες, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Η αστυνομία έκανε λόγο για τρεις τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών. Πρόσθεσε ότι «έχει αρχίσει να αποκαθίσταται η τάξη» στην περιοχή.

Στον παλαιστινιακό τομέα της πόλης, στα ανατολικά Ιεροσόλυμα, που τελεί υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967, οι εντάσεις δε λείπουν την τελευταία εβδομάδα καθώς οργανώνονται διαδηλώσεις στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πιθανή έξωση παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος ισραηλινών εποίκων.

Οι ΗΠΑ, σύμμαχοι του Ισραήλ, έκαναν έκκληση απόψε για «αποκλιμάκωση» της έντασης, ζητώντας να «αποφευχθεί» η έξωση των Παλαιστινίων.

Με πληροφορίες του AFP 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM