ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Συγχαρητήρια Πομπέο στον «λαό της Μακεδονίας» για τη συμφωνία των Πρεσπών

Συγχαρητήρια Πομπέο στον «λαό της Μακεδονίας» για τη συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
0

Συγχαρητήρια στον «λαό της Μακεδονίας» έδωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, για την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών».

Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωση του με αφορμή την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας της πΓΔΜ, ο Πομπέο αναφέρει πως «εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ απευθύνω τις καλύτερες ευχές μας προς τον λαό της Μακεδονίας για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας σας, στις 8 Σεπτεμβρίου»

«Σας συγχαίρουμε για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών», συνεχίζει, «η οποία μόλις υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία τον λαό της Μακεδονίας και ολόκληρη την περιοχή. Η δέσμευσή σας στις δημοκρατικές αρχές, το κράτος δικαίου, την ευθύνη της κυβέρνησης και τις προσπάθειες κατά της διαφθοράς είναι αξιέπαινη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τη Μακεδονία καθώς προχωράει να καταλάβει, τη θέση της στην ευρωατλαντική οικογένεια».

Καταλήγοντας, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως προσβλέπει σε μία μελλοντική εμβάθυνση της φιλίας και της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ