Στους 72 ανήλθαν οι νεκροί από τις σημερινές επιθέσεις αυτοκτονίας σε δύο τεμένη του Αφγανιστάν

Στους 72 ανήλθαν οι νεκροί από τις σημερινές επιθέσεις αυτοκτονίας σε δύο τεμένη του Αφγανιστάν Facebook Twitter
0

72 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και παιδιά, σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν σήμερα σε δύο τεμένη στην Καμπούλ του Αφγανιστάν και στην επαρχία Γκορ, τόνισαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Η πρώτη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στο σιιτικό τέμενος Ιμάμ Ζαμάν, στη συνοικία Ναστ-ε-Μπαρσί της δυτικής Καμπούλ, την ώρα που προσέρχονταν οι πιστοί για την προσευχή.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην εν λόγω επίθεση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανίς.

Σε μια δεύτερη επίθεση που έγινε σε ένα τέμενος στην κεντρική επαρχία Γκορ, τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση βομβιστή καμικάζι, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας.

Πιθανολογείται ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένας ντόπιος πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης του κόμματος Τζαμιάτ.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM