Στους 58 οι νεκροί από τον κυκλώνα Ίρμα στη Φλόριντα

Στους 58 οι νεκροί από τον κυκλώνα Ίρμα στη Φλόριντα Facebook Twitter
0

Ο απολογισμός από το πέρασμα του κυκλώνα 'Ιρμα στη Φλόριντα αυξήθηκε από 50 σε 58 νεκρούς σήμερα, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση που βασίζεται στα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιήσει οι τοπικές αρχές.

 

"Έχουμε 42 επιβεβαιωμένους θανάτους που αποδίδονται στον κυκλώνα Ιρμα", ανακοίνωσε ο Αλμπέρτο Μοσκόσο, εκπρόσωπος των σωστικών υπηρεσιών της Πολιτείας. Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει ωστόσο τα οκτώ θύματα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο αρχιπέλαγος των Κις, ούτε αυτά του γηροκομείου κοντά στο Μαϊάμι όπου οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Για αυτήν την τελευταία τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

 

Στο αρχιπέλαγος των Κις οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους πόρτα-πόρτα και οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει έναν επίσημο απολογισμό. Η Κομητεία Μονρό—στην οποία υπάγονται διοικητικά τα Κις—ανέφερε πάντως την περασμένη Τετάρτη στο Twitter ότι είχε καταμετρήσει ως εκείνη την ημέρα οκτώ θανάτους που αποδίδονταν στο πέρασμα του κυκλώνα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των σωστικών υπηρεσιών της Φλόριντα, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση του μονοξειδίου του άνθρακα, ένα δράμα που συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της χρήσης ηλεκτρογεννητριών σε εσωτερικό χώρο, 14 υπέκυψαν στα τραύματά τους που ορισμένα οφείλονταν σε τροχαία και επτά άνθρωποι πνίγηκαν.

 

Περίπου 204.000 εστίες παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση την Τρίτη στη Φλόριντα, όπου περίπου 15 εκατομμύρια καταναλωτές συνολικά είχαν διακοπή του ρεύματος εξαιτίας της Ίρμας.

 

Εξάλλου 2.800 άνθρωποι συνεχίζουν να βρίσκονται σε καταφύγια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

 

Ο κυκλώνας αυτός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους στα νησιά της Καραϊβικής που επλήγησαν από ακόμη ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, τον κυκλώνα Μαρία, τον οποίο χαρακτηρίζουν "δυνητικά καταστροφικό" αμερικανοί μετεωρολόγοι. Ο κυκλώνας Μαρία άφησε πίσω του δύο νεκρούς και δύο αγνοούμενους στη Γουαδελούπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο νομάρχης του γαλλικού νησιού Ερίκ Μερ, σάρωσε τη Δομινίκα και πλήττει ήδη το Σεντ Κρουά στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, ενώ απειλεί το Πόρτο Ρίκο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM