Στους 58 οι νεκροί από τον κυκλώνα Ίρμα στη Φλόριντα

Στους 58 οι νεκροί από τον κυκλώνα Ίρμα στη Φλόριντα Facebook Twitter
0

Ο απολογισμός από το πέρασμα του κυκλώνα 'Ιρμα στη Φλόριντα αυξήθηκε από 50 σε 58 νεκρούς σήμερα, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση που βασίζεται στα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιήσει οι τοπικές αρχές.

 

"Έχουμε 42 επιβεβαιωμένους θανάτους που αποδίδονται στον κυκλώνα Ιρμα", ανακοίνωσε ο Αλμπέρτο Μοσκόσο, εκπρόσωπος των σωστικών υπηρεσιών της Πολιτείας. Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει ωστόσο τα οκτώ θύματα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο αρχιπέλαγος των Κις, ούτε αυτά του γηροκομείου κοντά στο Μαϊάμι όπου οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Για αυτήν την τελευταία τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

 

Στο αρχιπέλαγος των Κις οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους πόρτα-πόρτα και οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει έναν επίσημο απολογισμό. Η Κομητεία Μονρό—στην οποία υπάγονται διοικητικά τα Κις—ανέφερε πάντως την περασμένη Τετάρτη στο Twitter ότι είχε καταμετρήσει ως εκείνη την ημέρα οκτώ θανάτους που αποδίδονταν στο πέρασμα του κυκλώνα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των σωστικών υπηρεσιών της Φλόριντα, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση του μονοξειδίου του άνθρακα, ένα δράμα που συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της χρήσης ηλεκτρογεννητριών σε εσωτερικό χώρο, 14 υπέκυψαν στα τραύματά τους που ορισμένα οφείλονταν σε τροχαία και επτά άνθρωποι πνίγηκαν.

 

Περίπου 204.000 εστίες παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση την Τρίτη στη Φλόριντα, όπου περίπου 15 εκατομμύρια καταναλωτές συνολικά είχαν διακοπή του ρεύματος εξαιτίας της Ίρμας.

 

Εξάλλου 2.800 άνθρωποι συνεχίζουν να βρίσκονται σε καταφύγια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

 

Ο κυκλώνας αυτός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους στα νησιά της Καραϊβικής που επλήγησαν από ακόμη ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, τον κυκλώνα Μαρία, τον οποίο χαρακτηρίζουν "δυνητικά καταστροφικό" αμερικανοί μετεωρολόγοι. Ο κυκλώνας Μαρία άφησε πίσω του δύο νεκρούς και δύο αγνοούμενους στη Γουαδελούπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο νομάρχης του γαλλικού νησιού Ερίκ Μερ, σάρωσε τη Δομινίκα και πλήττει ήδη το Σεντ Κρουά στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, ενώ απειλεί το Πόρτο Ρίκο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM