Στόουνχεντζ: Ρεκόρ προσέλευσης στη γιορτή για το χειμερινό ηλιοστάσιο

Στόουνχετζ: Ρεκόρ προσέλευσης στη γιορτή για το χειμερινό ηλιοστάσιο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν φέτος στο Στόουνχεντζ για να γιορτάσουν το χειμερινό ηλιοστάσιο.

«Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Όταν είσαι στη δουλειά ή στο δρόμο, μπορείς να δεις την πίεση που δέχονται όλοι, αλλά όταν φτάνεις εδώ, τα προβλήματα των ανθρώπων φαίνονται να εξαφανίζονται, τουλάχιστον για λίγα λεπτά και μπορείς να κοιτάς μπροστά. Νομίζω ότι οι άνθρωποι βρίσκουν λίγη παρηγοριά εδώ» είπε η Sam MacDonald, εργαζόμενη στο Εθνικό σύστημα υγείας από την Οξφόρδη.

«Βρίσκω ότι τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες είναι μια καλή στιγμή για να κάνουμε απολογισμό, να ελέγξουμε πώς τα πάμε, να κοιτάξουμε πίσω τι έχουμε επιτύχει και να σκεφτούμε τι μπορεί να κάνουμε στο μέλλον. Τώρα έχω δει την ανατολή του ηλίου, μπορώ να πιστέψω ότι αυτός ο χειμώνας δεν θα διαρκέσει για πάντα. Θα έρθει η άνοιξη.» πρόσθεσε.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο συνήθως είναι μια πολύ πιο μετριοπαθής υπόθεση στο Στόουνχρτζ σε σύγκριση με την τεράστια γιορτή και τα πάρτι που γίνονται για την καλοκαιρινή αντίστοιχη γιορτή.

Ωστόσο, φέτος ο διαχειριστής, English Heritage είπε ότι ένας «άνευ προηγουμένου» αριθμός ατόμων εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης, που σημαίνει ότι οι χώροι στάθμευσης γέμισαν γρήγορα. Χρειάστηκε να στείλουν μηνύματα ζητώντας από όσους δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη να μη έρθουν στο μνημείο.

Μια γυναίκα είπε πώς παντρεύτηκε τον εκλιπόντα σύζυγό της το χειμερινό ηλιοστάσιο και ερχόταν στον κύκλο του Στόουνχετζ αυτή την εποχή κάθε χρόνο. Αγγίζοντας τις πέτρες την έκανε να νιώθει κοντά του.

Στο ηλιοστάσιο του περασμένου Δεκεμβρίου, υπήρχε ακόμα άγχος λόγω του κορωνοϊού, και είχε ζητηθεί από όσους θα βρισκόταν στην τελετή να κάνουν ένα τεστ πριν ξεκινήσουν, να φορούν μάσκες και να κρατούν τα πρωτόκολλα περί κοινωνικής απόστασης.

Φέτος όλα ήταν λίγο πιο ελεύθερα ξανά. Πολλοί φορούσαν στεφάνια από κισσό στα μαλλιά τους και κλωνάρια δεντρολίβανου στα καπέλα τους.

Ο Στιούαρτ Χάνινγκτον, ένας δρυΐδης γνωστός ως Μάγος του Τότεναμ, ο οποίος παρακολουθεί τα ηλιοστάσια στο Στόουνχεντζ για περισσότερα από 60 χρόνια είπε πως «Είναι καλό να βλέπεις τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων εδώ. Οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται τον παγανισμό, έρχονται στον τρόπο σκέψης μας και βρίσκουν λίγη γαλήνη εδώ. Μακάρι να συνεχιστεί.»

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM