«Στο σφυρί» κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας

«Στο σφυρί» κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας Facebook Twitter
EPA
0

Κοσμήματα που ανήκαν στη Μαρία Αντουανέτα, τη σύζυγο του Λουδοβίκου ΙΣτ΄, θα δημοπρατηθούν στις 12 Νοεμβρίου στη Γενεύη από τον οίκο Sotheby's, μαζί με πολλά άλλα πολυτελή αντικείμενα που ανήκαν στην οικογένεια των Βουρβώνων-Πάρμας.


Συνολικά, θα τεθούν προς πώληση 100 βασιλικά κοσμήματα του οίκου αυτού.


«Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες συλλογές βασιλικών κοσμημάτων που έχει ποτέ διαθετεί στην αγορά», είπε η αντιπρόεδρος του τμήματος κοσμημάτων του Sotheby's στην Ευρώπη, Ντανιέλα Μασκέτι.

Τα κοσμήματα αυτά δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ δημοσίως και δίνουν «μια γοητευτική εικόνα της ζωής της οικογένειας αυτής κατά τους περασμένους αιώνες».


Από τα κοσμήματα αυτά, που ανήκουν όλα σε μία οικογένεια, ξεχωρίζουν ένα διαμαντένιο κολιέ που φέρει ένα μαργαριτάρι μεγάλου μεγέθους και εκτιμάται στα 1-2 εκατομμύρια δολάρια, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια (30-50.000 δολάρια) και ένα κολιέ που αποτελείται από περισσότερα από 300 μαργαριτάρια (200-300.000 δολάρια).


Ένα άλλο κόσμημα, που προοριζόταν για τη Λουίζα της Γαλλίας, την εγγονή του βασιλιά Καρόλου Ι΄, περιλαμβάνει 95 διαμάντια, πέντε από τα οποία ανήκαν στη Μαρία Αντουανέτα. Μια διαμαντένια τιάρα που δώρισε ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος-Ιωσήφ (1830-1916) στη μικρανιψιά του, αρχιδούκισσα Μαρία Άννα της Αυστρίας για τον γάμο της, το 1902, εκτιμάται ότι θα πουληθεί έναντι 80-120.000 δολαρίων.

Τον Μάρτιο του 1791, ενώ ο Λουδοβίκος ΙΣτ΄, η Μαρία Αντουανέτα και τα παιδιά τους ετοιμάζονταν να διαφύγουν από τη Γαλλία (απόπειρα που απέτυχε, αφού η βασιλική οικογένεια συνελήφθη στη Βαρέν), τα βασιλικά κοσμήματα στάλθηκαν στις Βρυξέλλες, όπου διέμενε ένας έμπιστος της βασίλισσας. Ο άνθρωπος αυτός τα παρέδωσε κατόπιν στον αυτοκράτορα της Αυστρίας, ανιψιό της Μαρίας Αντουανέτας που με τη σειρά του τα έδωσε στην κόρη της βασίλισσας, τη Μαρία-Θηρεσία της Γαλλίας.

Το 1792, έναν χρόνο μετά την αποτυχημένη απόπειρα φυγής τους, η Μαρία Αντουανέτα και ο Λουδοβίκος ΙΣτ΄φυλακίστηκαν. Στις 16 Οκτωβρίου 1793 η Μαρία Αντουανέτα εκτελέστηκε στην γκιλοτίνα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM