Στο πλευρό του Ερντογάν ο Όρμπαν: Η Ουγγαρία θα στηρίξει την Τουρκία στη Συρία

Στο πλευρό του Ερντογάν ο Όρμπαν: Η Ουγγαρία θα στηρίξει την Τουρκία στη Συρία Facebook Twitter
0

Η Ουγγαρία θέλει να συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση των περιοχών που έχει θέσει υπό τον έλεγχό της η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία, διαβεβαίωσε Βίκτορ Όρμπαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία μπορεί να βασίζεται στη στήριξή μας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. 

Ο Όρμπαν επεσήμανε ότι ο Ερντογάν του έδειξε τα σχέδια ανοικοδόμησης για τη λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας» την οποία η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει στη βορειοανατολική Συρία.

«Νέες πόλεις, νέα χωριά, σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες θα χτιστούν εκεί», εξήγησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η Τουρκία εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή αυτή προκειμένου να εκδιώξει από την τουρκοσυριακή μεθόριο τους Κούρδους μαχητές της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Αντίθετα με τους άλλους ηγέτες της ΕΕ που έχουν επικρίνει την επέμβαση της Τουρκίας, ο Ορμπάν την εξήρε.

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου ο Ερντογάν απείλησε εκ νέου ότι «θα ανοίξει τις πόρτες» προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες, αν οι Βρυξέλλες δεν στηρίξουν την Άγκυρα, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να φέρει μόνη της το βάρος αυτό.

«Με ή χωρίς στήριξη, θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τους φιλοξενούμενούς μας, όμως μέχρι ενός σημείου (...) Αν διαπιστώσουμε ότι αυτό δεν λειτουργεί, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να ανοίξουμε τις πόρτες», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική αλλά διακριτική επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Διεθνή / Ιστορική αλλά διακριτική η επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στη Συρία να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός ως προς τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας»
LIFO NEWSROOM
Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM
«Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Διεθνή / «Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Αυτή την περίοδο, οι θαυμαστές του ριάλιτι παρακολουθούν με αγωνία τη στιγμή που τα μικρά, τα οποία εκκολάφθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επιχειρήσουν την πρώτη τους πτήση
LIFO NEWSROOM
Ανάσα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Διεθνή / «Ανάσα» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν υπόθεση που θα μπορούσε να ακυρώσει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, διατηρώντας σε ισχύ το ιστορικό προηγούμενο του 2015
LIFO NEWSROOM