Στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ξεκινά μάθημα για τη Λάνα Ντελ Ρέι

Στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ξεκινά μάθημα για τη Λάνα Ντελ Ρέι Facebook Twitter
Φωτ.: Billboard
0

Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης θα μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν μάθημα για την Λάνα Ντελ Ρέι.

Το μάθημα με τίτλο «Θέματα πάνω στην ηχογραφημένη μουσική: Λάνα Ντελ Ρέι» θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου στο Ινστιτούτο Clive Davis και θα διδάσκεται από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Kathy Iandoli.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου θα εξετάζει τη συνεισφορά της τραγουδίστριας στην ποπ σκηνή του 21ου αιώνα, τη σχέση της με τον φεμινισμό, τις μουσικές της επιρροές και τους καλλιτέχνες που έχει επηρεάσει.

Μία άλλη πτυχή που θα μελετάται είναι η σύνδεση της Λάνα Ντελ Ρέι με τα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, #BlackLlivesMatter, #MeToo και #TimesUp .

«Με οκτώ άλμπουμ που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς, η έξι φορές υποψήφια για Grammy καλλιτέχνης καθιέρωσε μια θλιβερή, μελαγχολική και μπαρόκ εκδοχή της dream pop που με τη σειρά της βοήθησε να αλλάξει και να ανακαλυφθούν εκ νέου ο ήχος (και η διάθεση) της δημοφιλούς μουσικής μετά τη δεκαετία του 2010» αναφέρει η σύνοψη του μαθήματος.

Με πληροφορίες του NME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ