Στο Μονακό σχεδόν το 1/3 των κατοίκων είναι εκατομμυριούχοι

Στο Μονακό σχεδόν το 1/3 των κατοίκων είναι εκατομμυριούχοι Facebook Twitter
Το Μονακό - Φωτ.: Unsplash.
0

Το Μονακό, μια μικρή ανεξάρτητη πόλη-κράτος που βρίσκεται κατά μήκος της γαλλικής Ριβιέρας, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τον πλούτο που προσελκύει αλλά και τα φορολογικά προνόμια που προσφέρει. 

Από τους 38.300 ανθρώπους που ζουν εκεί, περίπου 12.261 είναι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με την έκθεση Knight Frank Wealth του 2019. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 32% των κατοίκων του Μονακό - σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού - είναι εκατομμυριούχοι. Όλοι αυτοί οι εξαιρετικά πλούσιοι κατοικούν σε λιγότερο από ένα τετραγωνικό μίλι, που αποτελεί και την έκταση του κρατιδίου.

Εξίσου αξιοσημείωτο μαζί με τη συγκλονιστική αυτή συγκέντρωση πλούτου είναι το γεγονός ότι το Μονακό ουσιαστικά έχει εξαλείψει πλήρως τη φτώχεια. Γενικότερα πάντως, το κρατίδιο αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν ταξιδιωτικό προορισμό γι' αυτούς που λέμε «υπερπλούσιους» ενώ εκτός αυτού έχει χτίσει και τη φήμη του ως φορολογικός παράδεισος καθώς δε διαθέτει φορολόγηση του εισοδήματος. 

Για να αποκτήσετε ένα σχετικά «προσβάσιμο» διαμέρισμα στο Μονακό και επομένως να γίνεται κάτοικός του, το 2019 χρειάζονταν από 2,2 έως και 22,3 εκατομμύρια δολάρια. Όσο για τα πιο περιζήτητα σπίτια τότε ο προϋπολογισμός εκτοξεύεται σε τουλάχιστον 55 εκατομμύρια δολάρια

Με πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Οι στενότεροι συνεργάτες του Τραμπ εκτιμούν πως ο πόλεμος με το Ιράν θα διαρκέσει έως το 2029

Οι συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιούνται ενώ ο Τραμπ δηλώνει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει «αμέσως» μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, «επειδή δεν μπορούν να αντέξουν άλλο»
THE LIFO TEAM
ANTHROPIC ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ

Διεθνή / Η Anthropic λέει ότι μπλόκαρε πιθανές προσπάθειες ανάπτυξης βιολογικών όπλων με το Claude

Η εταιρεία διέκοψε αρκετές χρήσεις των μοντέλων της από επιστήμονες, καθώς έκρινε ότι η έρευνά τους θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη επικίνδυνων βιολογικών παραγόντων
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ζητούν από χώρες του ΝΑΤΟ να αποχωρήσουν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει αρμοδιότητα να διώκει πρόσωπα για τα σοβαρότερα διεθνή εγκλήματα, μεταξύ των οποίων η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
THE LIFO TEAM