Στο εδώλιο 13 για την απαγωγή Γαλλίδας εκατομμυριούχου- «Εγκέφαλος» πρώην διευθυντής του εστιατορίου της

Στο εδώλιο 13 για την απαγωγή Γαλλίδας εκατομμυριούχου- «Εγκέφαλος» πρώην διευθυντής του εστιατορίου της Facebook Twitter
0

Ένας πρώην διευθυντής εστιατορίου που φέρεται να ήθελε εκδίκηση, ένας πρώην στρατιώτης και ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους για την απαγωγή της Ζακλίν Βεϊράκ στη Γαλλία.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της απαγωγής της 80χρονης σήμερα εκατομμυριούχου. Η Βεϊράκ, ιδιοκτήτρια του Grand Hotel, ξενοδοχείου πέντε αστέρων στις Κάννες, απήχθη από δρόμο κοντά στο σπίτι της τον Οκτώβριο του 2016. Βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα, χάρη στη σωτήρια παρέμβαση ενός περαστικού. Την είχαν κρατήσει δεμένη και φιμωμένη για 48 ώρες μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Σε βάρος της Βεϊράκ, ιδιοκτήτρια επίσης του εστιατορίου La Reserve στη Νίκαια, είχε γίνει απόπειρα απαγωγής τρία χρόνια νωρίτερα. Βασικός ύποπτος είναι ο Τζουζέπε Σερένα, πρώην διευθυντής του La Reserve. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι είχε κρατήσει κακία στη Βεϊράκ επειδή εκείνη τερμάτισε το συμβόλαιό του το 2009.

Ο 67χρονος κατηγορείται για την οργάνωση και την εντολή για την εκτέλεση της απαγωγής της. Στόχος του ήταν να αποσπάσει λύτρα και με τα χρήματα αυτά θα άνοιγε νέο εστιατόριο. Ο ίδιος κατηγορείται ότι ήταν ο εγκέφαλος και της αποτυχημένης απόπειρας απαγωγής το 2013. Ο Σερένα αρνείται τη συμμετοχή του και στις δύο υποθέσεις.

Σε ό,τι αφορά στον Βρετανό πρώην στρατιώτη, τον 52χρονη Φίλιπ Ντάτον, κατηγορείται για συμμετοχή στην απόπειρα απαγωγής του 2013. Εκείνος φέρεται ότι είχε πρόθεση να ζητήσει 5 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα και στόχευε να κρατήσει το 10% για τον εαυτό του, αλλά- σύμφωνα με τους ερευνητές- δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του θύματος.

Επίσης ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι πρώην paparazzo που έγινε ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο Λικ Γκουρσολά. Ο 50χρονος κατηγορείται ότι έβαλε συσκευή παρακολούθησης στο αυτοκίνητό της. Εκείνος το παραδέχθηκε, αλλά υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το σχέδιο απαγωγής.

Στις 24 Οκτωβρίου 2016 δύο μασκοφόροι αιφνιδίασαν την Βεϊράκ, ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητό της και την έβαλαν σε κλεμμένο βαν. Ένας από αυτούς φέρεται να απείλησε να τη σκοτώσει αν έκανε οποιοδήποτε θόρυβο και εκείνη είπε στην αστυνομία ότι την ανάγκασαν να πιει ηρεμιστικό.

Ενώ το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο σε έναν ήσυχο δρόμο και οι απαγωγείς έλειπαν, η Βεϊράκ άρχισε να κλωτσάει από το εσωτερικό του οχήματος. Ένας περαστικός άκουσε τον θόρυβο, την έσωσε και ειδοποίησε την αστυνομία.

Η Βεϊράκ φέρθηκε ηρωικά, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, καθώς προσπάθησε να το σκάσει αρκετές φορές, ενώ αρνούνταν να φάει το φαγητό που της έδιναν οι απαγωγείς. Ο εισαγγελέας της Νίκαιας, Ζαν Μισέλ Πρετρ είχε πει το 2016 ότι η απαγωγή ήταν ιδιαίτερα βίαιη και πως είχαν δέσει τα χέρια και τα πόδια του θύματος με πλαστικές χειροπέδες, ενώ κάποια στιγμή της έδεσαν τα μάτια και τη φίμωσαν.

Όταν προσπάθησε να το σκάσει «την απείλησαν με περαιτέρω βία και την έδεσαν πιο σφιχτά. Όταν βρέθηκε είχε τραύματα στα σημεία που την είχαν δέσει από την προσπάθειά της να απελευθερωθεί», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης απομάκρυνε προσωρινά από τα καθήκοντά της την Παετονγκτάρν Σιναβάτρα - Πιέσεις για παραίτηση μετά τον σάλο από βίντεο στο οποίο αποκαλεί τον πρώην Καμποτζιανό ηγέτη «θείο» και επικρίνει Ταϊλανδό στρατιωτικό διοικητή
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας ο 26χρονος Τζόσουα Μπράουν επιτέθηκε σεξουαλικά σε βρέφη και παιδιά που φρόντιζε σε κέντρο παιδικής μέριμνας στα δυτικά προάστια
LIFO NEWSROOM
 Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Διεθνή / Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Οι περικοπές στη χρηματοδότηση «διακινδυνεύουν να σταματήσουν απότομα – και ακόμη και να αναστρέψουν – δύο δεκαετίες προόδου στην υγεία των ευάλωτων πληθυσμών»
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ απειλεί με «εκδίωξη» όσους ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Διεθνή / Ο Μασκ απειλεί με ίδρυση κόμματος και «εκδίωξη» όσων ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Ο CEO της Tesla δηλώνει πως θα «ρίξει» όσους στηρίξουν το νομοσχέδιο που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυξάνει το δημόσιο έλλειμμα κατά 3,3 τρισ. δολάρια - Επικαλείται προδοσία και απειλεί με ίδρυση «Κόμματος Αμερικής»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Μετά τον Ιμάμογλου συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς και ο τέως δήμαρχος Σμύρνης

Διεθνή / Τουρκία: Μετά τον Ιμάμογλου συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς και ο τέως δήμαρχος Σμύρνης

Ο Τούντς Σογέρ, που διατέλεσε δήμαρχος της Σμύρνης επί πέντε χρόνια μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2024, ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και ο Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM