Στη Σιγκαπούρη μπορεί κανείς να δοκιμάσει πιάτο βραβευμένο με αστέρι Michelin δίνοντας 1,50 δολάριο

Στη Σιγκαπούρη μπορεί κανείς να δοκιμάσει πιάτο βραβευμένο με αστέρι Michelin δίνοντας 1,50 δολάριο Facebook Twitter
0

«Πριν με τιμήσουν με ένα αστέρι Michelin, δεν περίμενα ποτέ ότι ένα φαγητό καντίνας θα αναγνωριζόταν παγκοσμίως» εξήγησε ο σεφ Τσαν Χονγκ Μενγκ στο CNN.

Ο 52χρονος Τσαν Χονγκ Μενγκ, ψήστης κρεατικών στην εξειδίκευση, είναι ο σεφ από το Χονγκ Κονγκ που πήρε αστέρι Michelin για το «κοτόπουλο με σόγια, ρύζι και νουντλς», στην καντίνα που φιλοξενεί πλέον το φθηνότερο - βραβευμένο- γεύμα στον κόσμο.

Με μόλις 1,50 δολάριο οι πελάτες μπορούν να δοκιμάσουν την τέλεια συνταγή για μπραιζέ κοτόπουλο από τον Μενγκ. Ήταν μια συνταγή που «κληρονόμησε» ο ίδιος από τον θείο του, όπως εξήγησε.

Στη Σιγκαπούρη μπορεί κανείς να δοκιμάσει πιάτο βραβευμένο με αστέρι Michelin δίνοντας 1,50 δολάριο Facebook Twitter

«Έμαθα τη συνταγή από τον θείο μου. Μέχρι τότε μου άρεσε πολύ το κρέας μαγειρεμένο με αυτό τον τρόπο, ωστόσο δεν ήταν εύκολο να το βρεις έξω». Έτσι, αυτή η συνταγή μου τράβηξε το ενδιαφέρον και αποφάσισα να την τελειοποιήσω. Το κοτόπουλο, στην καντίνα μου, μαρινάρεται με μια σως σόγιας με τζίντζερ και άλλα μπαχαρικά υψηλής ποιότητας. Το 2009 άνοιξα την πρώτη μου καντίνα στην Σιγκαπούρη και ο κόσμος την αγάπησε γιατί έχει πολλές φθηνές επιλογές φαγητού. Μέσα σε μια μέρα μπορεί να πουλήσω και 100 μερίδες κοτόπουλου με σώς από σόγια».

Μια μέρα, όπως αναφέρει, ένας υπάλληλος ήρθε και του ανακοίνωσε ότι θα λάβει αστέρι Michelin για το κοτόπουλο. Ένιωσα μεγάλη τιμή, είπε. Ωστόσο, ο Τσαν Χονγκ Μενγκ μέχρι και σήμερα και, παρά τη διάκριση που έλαβε, πουλάει το πιάτο του στην ίδια τιμή, μόλις 1,50 δολάριο, ενώ η πελατεία του έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM