«Πριν με τιμήσουν με ένα αστέρι Michelin, δεν περίμενα ποτέ ότι ένα φαγητό καντίνας θα αναγνωριζόταν παγκοσμίως» εξήγησε ο σεφ Τσαν Χονγκ Μενγκ στο CNN.

 

Ο 52χρονος Τσαν Χονγκ Μενγκ, ψήστης κρεατικών στην εξειδίκευση, είναι ο σεφ από το Χονγκ Κονγκ που πήρε αστέρι Michelin για το «κοτόπουλο με σόγια, ρύζι και νουντλς», στην καντίνα που φιλοξενεί πλέον το φθηνότερο - βραβευμένο- γεύμα στον κόσμο.

 

Με μόλις 1,50 δολάριο οι πελάτες μπορούν να δοκιμάσουν την τέλεια συνταγή για μπραιζέ κοτόπουλο από τον Μενγκ. Ήταν μια συνταγή που «κληρονόμησε» ο ίδιος από τον θείο του, όπως εξήγησε.

 

Στη Σιγκαπούρη μπορεί κανείς να δοκιμάσει πιάτο βραβευμένο με αστέρι Michelin δίνοντας 1,50 δολάριο

 

«Έμαθα τη συνταγή από τον θείο μου. Μέχρι τότε μου άρεσε πολύ το κρέας μαγειρεμένο με αυτό τον τρόπο, ωστόσο δεν ήταν εύκολο να το βρεις έξω». Έτσι, αυτή η συνταγή μου τράβηξε το ενδιαφέρον και αποφάσισα να την τελειοποιήσω. Το κοτόπουλο, στην καντίνα μου, μαρινάρεται με μια σως σόγιας με τζίντζερ και άλλα μπαχαρικά υψηλής ποιότητας. Το 2009 άνοιξα την πρώτη μου καντίνα στην Σιγκαπούρη και ο κόσμος την αγάπησε γιατί έχει πολλές φθηνές επιλογές φαγητού. Μέσα σε μια μέρα μπορεί να πουλήσω και 100 μερίδες κοτόπουλου με σώς από σόγια».

 

Μια μέρα, όπως αναφέρει, ένας υπάλληλος ήρθε και του ανακοίνωσε ότι θα λάβει αστέρι Michelin για το κοτόπουλο. Ένιωσα μεγάλη τιμή, είπε. Ωστόσο, ο Τσαν Χονγκ Μενγκ μέχρι και σήμερα και, παρά τη διάκριση που έλαβε, πουλάει το πιάτο του στην ίδια τιμή, μόλις 1,50 δολάριο, ενώ η πελατεία του έχει αυξηθεί κατακόρυφα.