Στη Νέα Υόρκη η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Φτάνει με ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών άνθρακα

Στη Νέα Υόρκη η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Φτάνει με ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών άνθρακα Facebook Twitter
2

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ γνωστοποίησε σήμερα μέσω του Twitter πως το μηδενικών εκπομπών άνθρακα ιστιοφόρο, με το οποίο διασχίζει τον Ατλαντικό, αναμένεται να φθάσει αύριο, Τρίτη, στη Νέα Υόρκη.

Το ιστιοφόρο Malizia II, με σκίπερ τον Πιέρ Κασιράγκι, γιο της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, και τον Γερμανό Μπόρις Χέρμαν, απέπλευσε στις 14 Αυγούστου από το λιμάνι του Πλίμουθ (νότια Αγγλία) για έναν διάπλου δύο εβδομάδων που θα επιτρέψει στην έφηβη να συμμετάσχει στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Σήμερα το σκάφος πλησιάζει τις αμερικανικές ακτές με ισχυρό ούριο άνεμο. «Ισχυροί άνεμοι μας σπρώχνουν προς δυσμάς. Προβλέπουμε να φθάσουμε στη μαρίνα του Νορθ Κόουβ, στο Μανχάταν, Νέα Υόρκη, το απόγευμα ή το βράδυ της Τρίτης», έγραψε στο Twitter η Γκρέτα Τούνμπεργκ.


Σε ένα μήνυμα που είχε ανεβάσει μερικές ώρες νωρίτερα χθες, Κυριακή, μαζί μ' ένα βίντεο, έκανε λόγο για ανέμους που πνέουν «με 20-25 κόμβους και μέχρι 30 κόμβους, με μεγάλα κύματα».


Η 16χρονη Σουηδή αρνήθηκε να μεταβεί στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ αεροπορικώς λόγω των υψηλών εκπομπών άνθρακα αυτού του μέσου μεταφοράς. Ο Πιέρ Κασιράγκι έθεσε δωρεάν στη διάθεσή της ένα ιστιοφόρο για να διαπλεύσει τα 3.000 ναυτικά μίλια που χωρίζουν τις βρετανικές ακτές από τις ΗΠΑ.

Στις 20 Αυγούστου, η έφηβη γιόρτασε εν πλω πάνω στο ιστιοφόρο έναν χρόνο «Απεργίας για το κλίμα». Από τον Σεπτέμβριο του 2018, η Γκρέτα Τούνμπεργκ αποφάσισε να μην πηγαίνει στο σχολείο κάθε Παρασκευή και να εγκαθίσταται μπροστά από το κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη για να ευαισθητοποιήσει τους βουλευτές στο θέμα της κλιματικής απορρύθμισης. Η δράση της ενέπνευσε χιλιάδες νέους σε όλον τον κόσμο και «γέννησε» το κίνημα «Fridays for future» (Παρασκευές για το μέλλον).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Προσπαθώ να παραβλέψω τι σηματοδοτεί για μια κοινωνία τα ανήλικα παιδιά να έχουν αναλάβει το ρόλο του προστάτη των γονιών τους. Όμως εδώ τι γίνεται; Πρίγκιπες διαβάζω, πανάκριβα ιστιοφόρα, μηδενικών εκπομπών άνθρακα όμως!Πού πάει το πράγμα;