Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί ξανά την Τουρκία ότι η ενεργοποίηση των S-400 θα έχει συνέπειες

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί ξανά την Τουρκία ότι η ενεργοποίηση των S-400 θα έχει συνέπειες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε ξανά την Άγκυρα ότι η ενεργοποίηση των S-400 θα έχει επιπτώσεις.

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Ουάσινγκτον, μετά τις αναφορές για εκτόξευση πυραύλου στη Σινώπη, όπου η Τουρκία αναμενόταν να κάνει δοκιμές του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος.

«Έχουμε υπόψη τις αναφορές αυτές. Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει προς την κυβέρνηση της Τουρκίας, στα πιο υψηλά επίπεδα, ότι η απόκτηση ρωσικών στρατιωτικών συστημάτων όπως οι S-400 είναι απαράδεκτη», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Όρταγκους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Οι ΗΠΑ έχουν υπάρξει σαφείς ως προς την προσδοκία μας ότι οι S-400 δεν θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία. Έχουμε, ακόμη, διασαφηνίσει τις δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις στην επί της ασφάλειας σχέση μας αν η Τουρκία ενεργοποιήσει το σύστημα», συμπλήρωσε η ίδια.

«Αν επιβεβαιωθεί, θα καταδικάσουμε τη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου S-400 με τον πιο έντονο τρόπο ως ασύμβατη με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ και στρατηγικού εταίρου των ΗΠΑ», τόνισε ακόμη η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σήμερα δημοσιοποιήθηκε βίντεο που τραβήχτηκε στην παραλιακή πόλη Σινώπη, το οποίο δείχνει μια στενή στήλη καπνού να υψώνεται προς τον ουρανό. Ο αναλυτής αμυντικών θεμάτων Τουράν Ογούζ δήλωσε πως μια προκαταρκτική εκτίμηση του χρώματος, της έντασης, της γωνίας και της κατεύθυνσης του καπνού στο βίντεο δείχνει πως επρόκειτο πιθανόν για πυραύλους S-400.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ