Στέιτ Ντιπαρτμεντ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παίρνει στα σοβαρά τις απειλές της Βόρειας Κορέας

Στέιτ Ντιπαρτμεντ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παίρνει στα σοβαρά τις απειλές της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
0

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παίρνει στα σοβαρά τις απειλές της Βόρειας Κορέας για τη χρήση πυρηνικών όπλων και ταυτόχρονα κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει τις προκλήσεις, τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη χώρα του να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα οποιαδήποτε στιγμή και να είναι επίσης έτοιμη να προχωρήσει σε μια προληπτική επίθεση, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε βορειοκορεάτικα κρατικά ΜΜΕ.

Οι δηλώσεις του καταγράφηκαν ενώ οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας άρχιζαν τα ετήσια στρατιωτικά τους γυμνάσια, εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, έπειτα από την πυρηνική και την πυραυλική δοκιμή που διεξήγαγε η Πιονγκγιάνγκ, γεγονότα που ώθησαν τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν νέες, πολύ βαρύτερες κυρώσεις.

«Ασφαλώς παίρνουμε τις απειλές αυτού του είδους πολύ σοβαρά και καλούμε ξανά την Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει αυτή την προκλητική ρητορική, να σταματήσει τις απειλές και να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά, τη σημερινή της συμπεριφορά, που οδήγησε σε ακόμη έναν γύρο διεθνών κυρώσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM