Στέφεν Ζάιμπερτ: Η θέση της Γερμανίας για το θέμα των αποζημιώσεων δεν έχει αλλάξει

Στέφεν Ζάιμπερτ: Η θέση της Γερμανίας για το θέμα των αποζημιώσεων δεν έχει αλλάξει Facebook Twitter
EPA
0

Ότι η θέση του Βερολίνου για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει αλλάξει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», επανέλαβε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ δεν θέλησε να αξιολογήσει τη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων.

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι σήμερα συζητά για το θέμα η ελληνική Βουλή. Το πώς θα τελειώσει η συζήτηση και ποιες επίσημες κινήσεις θα προκύψουν, δεν θέλω σήμερα να το αξιολογήσω», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, τονίζοντας ότι η γερμανική θέση για το συνολικό ζήτημα των γερμανικών υποχρεώσεων έναντι της Ελλάδας από την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού δεν έχει αλλάξει.

«Έχουμε πλήρη συνείδηση και γνωρίζουμε το μεγάλο βάρος και την οδύνη που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού. Τα διδάγματα που προκύπτουν από αυτό για μας είναι να κάνουν το παν ώστε η Γερμανία και η Ελλάδα, ως φίλοι και εταίροι, να έχουν καλές σχέσεις, να αλληλοϋποστηρίζονται προς όφελος και των δύο χωρών.

Για το συγκεκριμένο θέμα των επανορθώσεων, λέω και πάλι ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Αυτή η θέση είναι ότι το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και, απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση σχετικά με τις πολωνικές διεκδικήσεις, διευκρίνισε ότι όπως και από την Ελλάδα έτσι και από την Πολωνία δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απαίτηση ή κίνηση προς τη Γερμανία -αυτό θα το γνώριζε και το υπουργείο Εξωτερικών», πρόσθεσε.

Κληθείς να τοποθετηθεί ειδικά στο ζήτημα του αναγκαστικού δανείου της Ελλάδας, ο κ. Ζάμπερτ περιορίστηκε να επαναλάβει τη θέση του «για το συνολικό θέμα των γερμανικών υποχρεώσεων προς την Ελλάδα από την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού». Αυτή η θέση δεν έχει αλλάξει, επανέλαβε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM