Σταϊνμάιερ: Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι πόλεμος, είναι δοκιμασία για την ανθρωπιά μας

Σταϊνμάιερ: Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι πόλεμος, είναι δοκιμασία για την ανθρωπιά μας Facebook Twitter
EPA
0

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι πόλεμος, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ, που δεν υιοθέτησε τη ρητορική ηγετών όπως ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Όχι, αυτή η πανδημία δεν είναι πόλεμος. Οι χώρες δεν είναι αντιμέτωπες με άλλες χώρες, οι στρατιώτες με άλλους στρατιώτες. Είναι μια δοκιμασία για την ανθρωπιά μας», δήλωσε σε σπάνιο τηλεοπτικό διάγγελμα ο Γερμανός πρόεδρος.

«Αυτή η κρίση βγάζει το καλύτερο και το χειρότερο στους ανθρώπους. Ας δείξουμε στους άλλους ό,τι καλύτερο έχουμε. Και σας παρακαλώ, ας το δείξουμε και στην Ευρώπη, επειδή η Γερμανία δεν θα μπορέσει να βγει από την κρίση ισχυρή και υγιής αν και οι γείτονές της δεν γίνουν και εκείνοι επίσης ισχυροί και υγιείς», συνέχισε ο Σταϊνμάιερ.

«Εμείς, οι Γερμανοί, δεν καλούμαστε μόνο να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ευρώπη, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε!», υπογράμμισε, καθώς φέτος η Ευρώπη γιορτάζει τη συμπλήρωση 75 ετών από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την τυραννία του ναζιστικού καθεστώτος.

Οι Ευρωπαίοι πρέπει επίσης να επιδείξουν αλληλεγγύη και σε ό,τι αφορά την παραγωγή ενός εμβολίου, σημείωσε. «Ας φροντίσουμε, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συμμαχίας, ώστε οι φτωχότερες χώρες, που είναι οι πιο ευπρόσβλητες, να έχουν επίσης πρόσβαση σε αυτό το μελλοντικό εμβόλιο», συμπλήρωσε.

«Ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη εκλείψει. Όμως μπορούμε ήδη να πούμε σήμερα ότι ο καθένας από εσάς έχει αλλάξει ριζικά ζωή, ο καθένας από εσάς έσωσε ζωές και σώζει ακόμη περισσότερες καθημερινά», τόνισε και έκανε μνεία στους «αόρατους στυλοβάτες» της γερμανικής κοινωνίας, όπως οι υπάλληλοι των σουπερμάρκετ, οι οδηγοί λεωφορείων και φορτηγών, οι αρτοποιοί, οι αγρότες και οι οδοκαθαριστές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Explainer / Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Αυτό που συνέβη τον Οκτώβριο του ’21 με τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς από αληθινά πυρά, θεωρείται από πολλούς κάτι που έτσι κι αλλιώς θα συνέβαινε. Το θέμα είναι «γιατί» -όπως αποκαλύπτεται από mail παραίτησης μέλους του συνεργείου- και πόση ευθύνη έχουν γι’ αυτό οι πλατφόρμες streaming.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ