Στάινμαγερ: Η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής

Στάινμαγερ: Η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής Facebook Twitter
0

Την άποψη ότι «η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής» και την εκτίμηση ότι «θα χρειαστούν επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις, ακόμα και εάν οι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται» εξέφρασε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

 

Ο Γερμανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αναγνωρίζει πόσες μεταρρυθμίσεις έχει ήδη υλοποιήσει η Ελλάδα και πόσο μεγάλη προσπάθεια κρύβεται πίσω από αυτό.

 

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στη συνέντευξή του υποστήριξε με σθένος την ανάγκη ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ενώ εκτίμησε ότι η ενίσχυση της Ευρώπης αποτελεί απάντηση στις αποστάσεις που θέλει να πάρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ από την παραδοσιακή διατλαντική συμμαχία.

 

Ερωτηθείς για το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα ο κ. Στάινμαγερ, υποστήριξε ότι «στο ζήτημα των επανορθώσεων οι χώρες μας υποστηρίζουν διαφορετικές απόψεις. Για τη Γερμανία νομικά, με βάση το διεθνές δίκαιο, το θέμα έχει λήξει» ωστόσο εκφράζοντας την ηθική διάσταση του θέματος υπογράμμισε «η ιστορία δεν κλείνει ποτέ. Εμείς οι Γερμανοί είμαστε πεπεισμένοι γι' αυτό και αντιμετωπίζουμε την ηθική και ιστορική μας ευθύνη».

 

Τέλος, αναφερόμενος στην «επιθετική και εθνικιστική ρητορική αλυτρωτισμού της γειτονικής Τουρκίας» ο Γερμανός πρόεδρος σημείωσε στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή»: «Δεν θέλουμε η πολιτική πόλωση, που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στην Τουρκία, να δημιουργήσει προβλήματα στη συμβίωση των ανθρώπων στις γερμανικές πόλεις και κοινότητες δημιουργώντας χαρακώματα μεταξύ του». Προσέθεσε δε το εξής: «Παρ’ όλα αυτά στη Γερμανία και στην ΕΕ παραμένουμε στενά συνδεδεμένοι με την Τουρκία».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα της Ράφα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του σώματος του 24χρονου πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ομάδων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού
THE LIFO TEAM
Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM