Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Σικελία

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Σικελία Facebook Twitter
0

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται η Σικελία, με το χρέος να έχει ήδη φτάσει τα 17 δις ευρώ και τον Μόντι να ανησυχεί και να προαναγγείλει την απομάκρυνση του περιφερειάρχη Ραφαέλε Λομπάρντο, ως υπευθύνου για την κατάσταση. Όπως αποκαλύπτουν τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, στη Σικελία είχε δημιουργηθεί ένα υδροκέφαλο κράτος, υπό τον έλεγχο της Μαφία. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί καθώς στη Σικελία εργάζονται στην Περιφέρεια 140 χιλιάδες άνθρωποι, υπάρχουν 7 χιλιάδες εμπειρογνώμονες και ειδικοί, 26 χιλιάδες δασοφύλακες (όταν στη Λομβαρδία είναι μόλις 460) και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Σικελίας κοστίζει 176 εκ ευρώ το χρόνο. Το καμπανάκι στον Μόντι για την κατάσταση της Σικελίας χτύπησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων και υπεύθυνος για την περιφέρεια της Σικελίας Ιβάν Λο Μπέλο, ο οποίος διεμήνυσε στη Ρώμη ότι με τόσο χρέος και έλλειμμα 5 δις η χρεοκοπία είναι κοντά.

Μάλιστα ο Λο Μπέλο δεν παρέλειψε να συγκρίνει το νησί με το αρχαιοελληνικό παρελθόν με τη σύγχρονη Ελλάδα: «Η Σικελία κινδυνεύει να μετατραπεί σε ιταλική Ελλάδα. Η χώρα μας πρέπει να παρέμβει, αναθεωρώντας, αν χρειάζεται, και στη διοικητική αυτονομία που είχε χορηγηθεί στη Σικελία, αμέσως μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Λο Μπέλο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η διευρυμένη αυτονομία της Σικελίας είχε ως αποτέλεσμα τις προσλήψεις φίλων και συγγενών των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ η Μαφία με τις διασυνδέσεις της αναλαμβάνει το 93% των μεγάλων έργων που γίνονται στην περιοχή. Ο υπό παραίτηση περιφερειάρχης πάντως , κατηγορεί την κυβέρνηση Μόντι ότι έχει κατακρατήσει τα κονδύλια που προοριζόταν για το νησί. «Αν είχαμε αυτά τα χρήματα, δεν θα υπήρχε πρόβλημα» λέει ο Λομπάρντο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM