Η φωτιά που ξέσπασε σε κοντέινερ που μεταφέρει χημικά, μαίνεται στα ανοιχτά της Σρι Λάνκα για έκτη μέρα. 


Πέντε ρυμουλκά συνεπικουρούμενα από σκάφος του ναυτικού συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ σκάφη έστειλε και η Ινδία. 


Η φωτιά έχει εξαπλωθεί στο πρυμναίο κατάστρωμα όπου βρίσκεται η γέφυρα του πλοίου, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού της χώρας, Ιντίκα ντε Σίλβα.

 

Τα μέλη πληρώματα, οι ομάδες διάσωσης και οι πυροσβέστες εγκατέλειψαν το πλοίο χθες, Τρίτη μετά από έκρηξη, που προκάλεσε και την πτώση πολλών κοντέινερ στο νερό. 


Το «πλοίο έχει πάρει κλίση προς τα δεξιά, εξαιτίας της θαλασσοταραχής από την κακοκαιρία» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού, ο οποίος πρόσθεσε πως κάποια από τα κοντέινερ έχουν βυθιστεί, προτρέποντας πάντως τα αλιευτικά σκάφη να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. 

 


Το πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης μετέερε 1.486 κοντέινερ, περιλαμβανομένων και 25 τόνων νιτρικού οξέος και άλλων χημικών που είχαν φορτωθεί στο λιμάνι της Χαζίρα στην Ινδία στις 15 Μαϊου. Το Ναυτικό θεωρεί πως η φωτιά προκλήθηκε από αυτά τα χημικά. 


Το MV X-Press Pearl είχε αγκυροβολήσει περίπου 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κολόμπο, περιμένοντας να ελλιμενιστεί, όταν ξέσπασε η φωτιά. 

 

Τα 25 μέλη πληρώματος -άτομα από Φιλιππίνες, Κίνα, Ινδία και Ρωσία- είιναι ασφαλή, όπως ανακοίνωσε η X-Press Feeders, διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου. 


Με πληροφορίες από AP