Σρι Λάνκα: Μαίνεται η φωτιά σε πλοίο γεμάτο χημικά - Για έκτη ημέρα

Σρι Λάνκα: Μαίνεται η φωτιά σε πλοίο γεμάτο χημικά - Για έκτη ημέρα Facebook Twitter
Για έκτη ημέρα μαίνεται η φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Σρι Λάνκα - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Η φωτιά που ξέσπασε σε κοντέινερ που μεταφέρει χημικά, μαίνεται στα ανοιχτά της Σρι Λάνκα για έκτη μέρα. 


Πέντε ρυμουλκά συνεπικουρούμενα από σκάφος του ναυτικού συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ σκάφη έστειλε και η Ινδία. 


Η φωτιά έχει εξαπλωθεί στο πρυμναίο κατάστρωμα όπου βρίσκεται η γέφυρα του πλοίου, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού της χώρας, Ιντίκα ντε Σίλβα.

Τα μέλη πληρώματα, οι ομάδες διάσωσης και οι πυροσβέστες εγκατέλειψαν το πλοίο χθες, Τρίτη μετά από έκρηξη, που προκάλεσε και την πτώση πολλών κοντέινερ στο νερό. 


Το «πλοίο έχει πάρει κλίση προς τα δεξιά, εξαιτίας της θαλασσοταραχής από την κακοκαιρία» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού, ο οποίος πρόσθεσε πως κάποια από τα κοντέινερ έχουν βυθιστεί, προτρέποντας πάντως τα αλιευτικά σκάφη να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. 


Το πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης μετέερε 1.486 κοντέινερ, περιλαμβανομένων και 25 τόνων νιτρικού οξέος και άλλων χημικών που είχαν φορτωθεί στο λιμάνι της Χαζίρα στην Ινδία στις 15 Μαϊου. Το Ναυτικό θεωρεί πως η φωτιά προκλήθηκε από αυτά τα χημικά. 


Το MV X-Press Pearl είχε αγκυροβολήσει περίπου 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κολόμπο, περιμένοντας να ελλιμενιστεί, όταν ξέσπασε η φωτιά. 

Τα 25 μέλη πληρώματος -άτομα από Φιλιππίνες, Κίνα, Ινδία και Ρωσία- είιναι ασφαλή, όπως ανακοίνωσε η X-Press Feeders, διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου. 


Με πληροφορίες από AP

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM