Σπάνιο λευκό λιονταράκι γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια στη Βαγδάτη

Σπάνιο λευκό λιονταράκι γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια στη Βαγδάτη Facebook Twitter
Φωτογραφία: Reuters
0

Στο ζωολογικό κήπο Αλ Ζάουρα της Βαγδάτης, εκεί όπου γεννήθηκε, γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια αυτή την εβδομάδα ένα πολύ σπάνιο αρσενικό λευκό λιονταράκι.

 

Το λευκό λιονταράκι είναι το πρώτο του είδους αυτού που γεννήθηκε στο Ιράκ. Η μητέρα του είναι έγκυος ξανά και αξιωματούχοι του πάρκου ελπίζουν τις επόμενες εβδομάδες να γιορτάσουν τη γέννηση ενός ακόμη λευκού λιονταριού.

 

"Περιμένουμε τη γέννηση ενός ακόμη λευκού λιονταριού από τους ίδιους γονείς, καθώς φέρουν τα ίδια γονίδια που καθορίζουν τη λευκότητα. Θεού θέλοντος, θα γεννηθεί ένα λευκό λιοντάρι", δήλωσε ο Σέιφ Ταουφίκ, εκπαιδευτής λιονταριών και τίγρεων. Με την ευκαιρία των πρώτων γενεθλίων του λιονταριού το ζωολογικό πάρκο ανάρτησε σχετικό βίντεο που παρουσιάζει το σπάνιας ομορφιάς αιλουροειδές.

 

 

Τα λευκά λιοντάρια, μια μοναδική γενετική μετάλλαξη που παρατηρείται στους εθνικούς δρυμούς των περιοχών Τιμπαβάτι και Κρούγκερ στο νότιο τμήμα της Αφρικής, είχαν εξαφανιστεί ουσιαστικά για τουλάχιστον 12 χρόνια μέχρι να επανεμφανιστούν στη φύση το 2004.

 

Πιστεύεται ότι παραμένουν λιγότερα από 13 λευκά λιοντάρια που ζουν ελεύθερα στη φύση και έως 300 που ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Ταμείο Προστασίας του Λευκού Λιονταριού.

 

Ο ζωολογικός κήπος Αλ Ζάουρα, του οποίου ο πληθυσμός αποδεκατίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου το 2003, επιτρέπει σε επισκέπτες να βλέπουν το λευκό λιονταράκι για δύο ώρες την ημέρα.

 

Το πάρκο αυτό άνοιξε το 1971 και πριν από την εισβολή στο Ιράκ το 2003 είχε 650 ζώα. Μόλις 35 ζώα επέζησαν του πολέμου και σήμερα ο κήπος φιλοξενεί περίπου 1.070 ζώα.

Πηγή: Reuters, με πληροφορίες από Le Figaro, Wikipedia

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ