Σουηδία: Πυροβολισμοί σε σχολείο– Πέντε τραυματίες, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Σουηδία: Πυροβολισμοί σε σχολείο– Πέντε τραυματίες, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση Facebook Twitter
Foto: Nerikes Allehanda
0

Σοβαρό περιστατικό ένοπλης βίας σημειώθηκε σήμερα στο σχολείο Risbergska στο Έρεμπρο της Σουηδίας, όπου πέντε άτομα τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Η κατάσταση της υγείας τους παραμένει ασαφής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Dagens Nyheter (DN), η αστυνομία δέχθηκε πυρά, γεγονός που οδήγησε στην άμεση επέμβαση της εθνικής μονάδας ταχείας επέμβασης.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση κρίσης», δήλωσε ένας από τους διευθυντές του σχολείου, περιγράφοντας την κατάσταση ως «χαοτική».

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή Västhaga και καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ο διευθυντής του σχολείου, Ματίας Μόλιν, επιβεβαίωσε ότι το σχολείο εκκενώθηκε, ενώ η αστυνομία φαίνεται να προχωρά σε έρευνες εντός του κτιρίου.

«Έχουμε μαθητές και προσωπικό που έχουν αποκλειστεί μέσα στο σχολείο, καθώς και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λαρς Χέντελιν.

Άλλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο συγκέντρωσης. Ο διευθυντής Μετίν Αντέμ ανέφερε ότι ορισμένοι μαθητές επέστρεψαν στα σπίτια τους, καθώς η εκκένωση έγινε την ώρα που βρίσκονταν στην τραπεζαρία.

Το σχολείο Risbergska βρίσκεται στη συνοικία Rosta στο δυτικό Έρεμπρο. Παλιότερα λειτουργούσε ως λύκειο, αλλά πλέον στεγάζει μαθήματα για ενήλικες (Komvux) και προγράμματα εκμάθησης σουηδικών για μετανάστες (SFI). Στο σχολείο φοιτούν περίπου 2.000 μαθητές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM