Σουηδία: Πυροβολισμοί σε σχολείο– Πέντε τραυματίες, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Σουηδία: Πυροβολισμοί σε σχολείο– Πέντε τραυματίες, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση Facebook Twitter
Foto: Nerikes Allehanda
0

Σοβαρό περιστατικό ένοπλης βίας σημειώθηκε σήμερα στο σχολείο Risbergska στο Έρεμπρο της Σουηδίας, όπου πέντε άτομα τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Η κατάσταση της υγείας τους παραμένει ασαφής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Dagens Nyheter (DN), η αστυνομία δέχθηκε πυρά, γεγονός που οδήγησε στην άμεση επέμβαση της εθνικής μονάδας ταχείας επέμβασης.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση κρίσης», δήλωσε ένας από τους διευθυντές του σχολείου, περιγράφοντας την κατάσταση ως «χαοτική».

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή Västhaga και καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ο διευθυντής του σχολείου, Ματίας Μόλιν, επιβεβαίωσε ότι το σχολείο εκκενώθηκε, ενώ η αστυνομία φαίνεται να προχωρά σε έρευνες εντός του κτιρίου.

«Έχουμε μαθητές και προσωπικό που έχουν αποκλειστεί μέσα στο σχολείο, καθώς και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λαρς Χέντελιν.

Άλλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο συγκέντρωσης. Ο διευθυντής Μετίν Αντέμ ανέφερε ότι ορισμένοι μαθητές επέστρεψαν στα σπίτια τους, καθώς η εκκένωση έγινε την ώρα που βρίσκονταν στην τραπεζαρία.

Το σχολείο Risbergska βρίσκεται στη συνοικία Rosta στο δυτικό Έρεμπρο. Παλιότερα λειτουργούσε ως λύκειο, αλλά πλέον στεγάζει μαθήματα για ενήλικες (Komvux) και προγράμματα εκμάθησης σουηδικών για μετανάστες (SFI). Στο σχολείο φοιτούν περίπου 2.000 μαθητές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM