Σοκαριστική διαδήλωση στη Γαλλία για δύο αρκούδες (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σοκαριστική διαδήλωση στη Γαλλία για δύο αρκούδες (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) Facebook Twitter
0

Η σοκαριστική φωτογραφία δείχνει χωροφύλακες και πολίτες να στέκονται μπροστά σε κουφάρια προβάτων και ποτάμια από αίμα να ρέουν έξω από το δημαρχείο ενός χωριού στη Νοτιοδυτική Γαλλία. 

Η φωογραφία τραβήχτηκε στο χωριό Etsaut στα Πυρηναία  την Τετάρτη. Δείχνει περίπου διακόσιους ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κτηνοτρόφοι και τοπικοί αξιωματούχοι οι διαμαρτύρονται για την προγραμματισμένη εγκατάσταση δύο αρκούδων στην περιοχής τους.

Οι ντόπιοι αντιδρούν γιατί θεωρούν πως οι αρκούδες θα θέσουν σε κίνδυνο το εισόδημα τους, καθώς επιτίθενται και σκοτώνουν τα πρόβατα. 

Η δήμαρχος της πόλης Elizabeth Medard υποστήριξε τον ερχομό των αρκούδων, κάτι που εξηγεί γιατί το δημαρχείο της έγινε σκηνικό της διαμαρτυρίας την Τετάρτη. 

Προκειμένου να κάνουν τη θέση τους σαφή, οι κτηνοτρόφοι πέταξαν τα κουφάρια των ζώων και σάκους με αίμα μπροστά στο δημαρχείο, καθώς τα πνεύματα οξύνθηκαν για λίγο. 

Το αίμα κάλυψε τους χωροφύλακες αλλά και τους διαμαρτυρόμενους, όπως και τοπικούς δημοσιογράφους. 

Οι Γάλλο κτηνοτρόφοι αντιδρούν στην εγκατάσταση αρκούδων στην περιοχή τους.  «Οι κτηνοτρόφοι είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, ακόμα και αν είναι παράνομο. Δε θα το αφήσουν να συμβεί» λέει ο Bernard Layre επικεφαλής συνδικαλιστικής γεωργικής οργάνωσης. 

Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων έχουν υποστηρίξει τις προσπάθειες για αύξηση του αριθμού των αρκούδων στα Πυρηναία, ενώ οι κτηνοτρόφοι θεωρούν πως εκείνοι θα πληρώσουν το κόστος. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα νεκρά ζώα από επιθέσεις αρκούδων στη συγκεκριμένη περιοχή την περασμένη χρονιά ήταν περίπου 700. Οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι ανεβάζουν τον αριθμό στο διπλάσιο. 

Τον περασμένο Απρίλιο εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια διαμαρτυρία στην πόλη Πο κατά της εγκατάστασης των αρκούδων. Τα πανό της διαμαρτυρίας έγραφαν «Δε θα πάρετε το δέρμα των βοσκών».

Με πληροφορίες από TheLocal

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM